Anoniem: Hij is 12 jaar geleden uitgelopen en heeft een zoontje gekregen

Beste allemaal. Ik ben Jennifer en ik ben al 20 zoveel jaar met Clide. Mijn allereerste en enige vriend. We zijn al 18 jaar getrouwd en we hebben een zoon van 5 jaar. Kinderen krijgen ging moeilijk maar uiteindelik is het ons gelukt.

Sinds 5 jaar zijn we heel gelukkig, Clide is ook heel gelukkig nu. Ik denk dat het anders was want hij is zeker 3 jaar lang uitgelopen. Het was in een periode dat het heel slecht ging ,et ons. Al wist ik toen niet dat hij een ander had. In die periode was ik heel veel uitlandig voor het werk. In die periode heeft hij ook zijn zoontje Clideon verwekt.
[quads id=1]
Ik ken Clideon heel goed. Hij komt regelmatig bij ons thuis. Samen met de zus van Clide. Er is mij altijd verteld dat hij een kweekje van zijn zus is. Dus natuurlijk was hij altijd welkom. Op feestjes en bijzondere gelegenheden was hij er altijd. De laatste jaren was hij echt vaker bij ons dan ergens anders. Mijn schoonzus is een vrijgezelle moeder en ik heb verder nooit iets gedacht. Ik vond het eerlijk wel gezellig. Clideon is een lieve respectvolle jongen en niet lastig om bij ons te hebben. Vooral toen we geen kinderen hadden was hij als een zonnetje in huis als mijn schoonzus hem bij ons liet om op te passen. Dat deed ze dus heel vaak.

Clideon noemde Clide wel eens pa. Ik zei nog tegen Clide dat hij wel trots moest zijn dat zijn neefje hem pa noemde. Daar bleef het dan bij. De laatste dagen was Clide altijd erg ongemakkelijk en het leek alsof hij me iets wilde zeggen. Ik, zo stom dat ik ben, dacht dat het met onze realtie te maken had. Ik dacht dat hij geen zin meer had in de relatie. Dit terwijl we juist nu echt heel leuk samen waren met onze kleine.

Ik nam zijn zus in vertrouwen en zij heeft me toen gevraagd wat ik zou doen als ik hoorde dat Clideon de zoon van Clide was? Ik vond het in de eerste instantie wel een gekke vraag maar ik gaf er lachend antwoord op.

Toen ik zag dat ze serieus was ben ik heel erg boos op haar geworden. Ik voelde me verraden. Mijn hele leven was een leugen. Als Clideon de zoon van Clide was, wie was dan zijn moeder? En hadden ze nog steeds iets?

Het blijkt nu dat de moeder van Clideon als een tijdje ziek is, en misschien wel gaat overlijden. Vandaar dat hij nu zo vaak bij ons is en Clideon weet zelf ook pas sinds kort dat Clide zijn vader is. Al was Clide wel altijd in zijn leven.

Maar nu wil Clide dus zijn zoon in huis nemen. Hij heeft schuldgevoelens. Ook naar mij toe, maar hij zegt dat hij zijn zoon 12 jaar heeft verwaarloosd, en nu is het tijd om voor hem te kiezen dus eignlijk heb ik geen keus. Ik moet het accepteren of vertrekken. DT heeft hij niet gezegd maar ik weet dat het zo is.
[quads id=1]
Clideon bij ons in huis, daar heb ik geen problemen mee. Maar het feit dat ik al 12 jaar, eigenlijk langer, voor de gek ben gehouden door mijn man en zijn familie kan ik moeilijk verkroppen. Hij had het mij eerder moeten zeggen. Leugens op leugens. In feite moet ik uit dit huwelijk stappen. Maar we zijn echt heel gelukkig buiten dit om. Daarom vraag ik de lezers of ze mij hierin kunnen ondersteunen en mij adviseren hoe ik dit bedrog kan leren dragen. Mijn hart is vol liefde. Ik hou van mijn man. Ik hou van Clideon. Dat is absoluut het probleem niet. Maar zouden jullie je man vergeven die 12 jaar geleden is uitgelopen? Hij verzekert me dat hij alleen die drie jaar met die moeder heeft uitgelopen en verder niet. Ik geloof hem ook.

Met zijn familie wil ik voorlopig niet praten. Die moeder van Clideon wil een gesprek met mij aangaan. Wat zouden jullie doen? Moet ik mijn gevoelen aan een kant zetten en denken aan de jongens? Ze houden alledrie van mij, dat weet ik zeker.

Ga ik hem gewoon moeten vergeven en verder gaan? Gaat dat mij wel lukken?

Gerelateerde verhalen:

Anoniem – Zijn vriendin weet van mijn zwangerschap. Wat nu?

Redactie: Moeten Surinaamse mannen meer gewaardeerd worden?

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.