Anoniem: Ik hou niet van mijn oudste kind

moeder Paramaribo

Hallo FamilieNieuws, ik ben Nita. En ik heb een diep geheim. Toen ik 16 jaar was raakte ik zwanger. Mijn toenmalige vriend was bijna 10 jaar ouder. Hij was een verschrikkelijke man. Hij sloeg me, hij misbruikte me en hij had zoveel andere vrouwen. Maar ik hield verschrikkelijk van hem.

Ik kende hem sinds mijn 14de, 2 jaar dus. Maar voordat Mijn zoon geboren was heeft hij me in de steek gelaten. Ik heb hem nooit vergeven. Tot nu toe niet. Ik haat hem.

Inmiddels ben ik 37 jaar en heb ik een nieuwe man en kinderen. Het leven gaat goed. Mijn oudste zoon is door mijn moeder grootgebracht omdat ik te jong was. Hij is nooit bij mij komen wonen toen ik trouwde. Dat wilde hij zelf niet. Mijn man heeft ook een oudere zoon en die woont bij ons omdat die moeder overleden is.

Ik schaam me om te zeggen dat ik meer hou van die zoon van mijn man dan van mijn bloedeigen zoon. Ik denk dat ik nooit echt van hem heb gehouden. Toen hij geboren werd was ik boos, boos op die vader en boos op het leven. Ik wilde niet meer leven. Ik wilde hem dood maken. Het leven was heel zwaar. Maar mijn ouders waren er gelukkig voor mij.

Het ging verder goed, ik ben naar school gegaan en heb weer een nieuw leven opgebouwd en ik heb het verleden achter me gelaten. Mijn zoon werd goed opgevangen door mijn moeder. Hij groeide op als een broer van mij. Nu is hij al ouder dan  20 en ziet hij mij ook niet als een moeder. Hij noemt me gewoon Nita.

Onlangs is mijn moeder overleden en mijn vader heeft gezegd dat Jason, mijn eerste zoon bij ons moet komen wonen omdat hij het zelf niet aankan. Ik wil dat niet. Hij past niet binnen ons gezin. Ik zie hem niet als mijn zoon. Ik wil hem ook niet in de buurt van mijn dochter hebben. Ze hebben die band niet. En ik vertrouw hem gewoon niet. Maakt dat mij een slechte moeder? Mijn man zegt namelijk van wel. Ik vind het heel erg van hem want ik bescherm hem ook en zijn  meisjes en ons huwelijk. Als Jason bij ons komt wonen dan komen er alleen maar problemen.

Ik kan maar nIet van hem houden. Als ik hem zie, zie ik die zaagsel van een vader dan word ik zo boos. Ik weet dat hij er  niets aan kan doen, maar hoe kan ik dit veranderen, lieve mensen? Ik weet dat Jason er niets aan kan doen, en als mens voel ik me zo lastig. Daarom schrijf ik dit ook anoniem. Ik wil niet dat mensen het weten en ik wil ook niet dat hij het weet. Ik hoop op positieve reacties want begrijpen jullie me niet verkeerd. Ik wil echt een moeder zijn voor hem en ik zou van hem willen houden. Maar het lukt me gewoon niet. Bedankt iedereen.

Gerelateerdeerichten:

Oproep: Ik zoek dringend hulp om mijn zoon weer bij mij te krijgen!

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.