Video – 14-jarige bekent moord op beide ouders (Nederland)

Niet voor het eerst werd Fryslân dinsdag opgeschrikt door alweer een geweldsmisdrijf. In een boerderij bij Katlijk, in de gemeente Heerenveen, werden de lichamen van twee mensen gevonden. Het zou gaan om Margreet Andriol en haar partner Jos Verdonk.
[quads id=1]

Foto: Boevennieuws

De 14-jarige zoon heeft bekend dat hij zijn ouders heeft neergestoken. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag bekend gemaakt. De jongen wordt nog zeker twee weken in voorarrest gehouden. Hij zit sinds dinsdag in voorarrest.

Afgelopen week werd er sporenonderzoek verricht in de woning in het Friese dorp, nabij Heerenveen. De zoon is de jongste van drie kinderen van het echtpaar.

Dinsdag 26 september werd het echtpaar (63 en 62 jaar) gevonden en diezelfde avond werd hun zoon nog aangehouden. De politie ging al snel uit van een misdrijf.

Omdat het om een minderjarige gaat, is het Openbaar Ministerie terughoudend met het geven van informatie. Als het onderzoek is afgerond, zal de zaak in principe achter gesloten deuren worden behandeld, naar verwachting in 2018.

Het gezin was niet in beeld bij hulpverleningsinstanties. Dit zegt burgemeester Tjeerd van der Zwan van de gemeente Heerenveen in een reactie. “Voorop staat nu wat de mensen hier nodig hebben. Ons medeleven gaat uit naar de naasten. We wensen hen veel sterkte toe.”
[quads id=1]
De Friesse buurtbewoners reageren geschokt op de moord. Bekijk hier de video:

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.
Door: ANP