Video – Playboybaas Hugh Hefner overleden op 91-jarige leeftijd

Hij heeft naar eigen schatting met meer dan duizend’ vrouwen geslapen. Ook bedacht hij het beroemdste mannenblad aller tijden: Playboy. Hugh Marston Hefner (91) is overleden. Hij deelde ondanks zijn leeftijd nog altijd huis en bed met meerdere jonge vrouwen tegelijk. Dat daarbij inmiddels grote hoeveelheden Viagra nodig waren, vond de steenrijke Hefner niet meer dan logisch.
[quads id=1]
Hefner is onderdeel van de Amerikaanse cultuurgeschiedenis geworden. Begin van de jaren zeventig had zijn tijdschrift Playboy een oplage van bijna zeven miljoen exemplaren.

Marilyn Monroe
Hefner zette Playboy in 1953 met een beginkapitaal van 600 dollar in de markt. Het eerste nummer, in elkaar gezet aan zijn eigen keukentafel, toonde foto’s van Marilyn Monroe. Het blad was ‘een reactie op de puriteinse onderdrukking en een ode aan het leven’, zei hij.

Het succes kwam snel: de reclame-industrie zag in de mannelijke lezers een afzetmarkt voor chique auto’s en motoren, voor reukwater en potentiemiddelen, sigaretten en alcohol.

De Playboy was in zijn beste tijden 300 pagina’s dik. Rondom de ‘centerfold’, het uitklapbare naakt in het midden van het blad, stonden veel tips voor het veroveren en bevredigen van vrouwen, schuine moppen, schunnige cartoons en uiteraard advertenties.
[quads id=1]
Onder invloed van Playboy veranderde volgens Hefner de maatschappelijke houding tegenover seks. “De boodschap die we brachten, was simpelweg dat er niets mis is met seks en dat gewone aardige meisjes daar ook van houden. We stonden daarmee aan de wieg van de seksuele revolutie.”

Hefner werd de belichaming van de Playboy. Hij liet zich maar al te graag, gehuld in een zwart zijden pyjama en rood satijnen smokingjasje, omringen door mooie vrouwen op zijn landgoed.

 

Hefner had – officieel gezien dan – drie vrouwen. Hij trouwde in 1949 met Mildred (‘Millie’) Williams, daar kreeg hij twee kinderen mee. Tien jaar later scheidden ze. Daarna had hij een relatie met playmate Kimberley Conrad, waar hij ook twee kinderen mee kreeg. Ze gingen in 1998 uit elkaar. In 2009 kreeg hij een relatie met de zestig jaar jongere Crystal Harris.

En al die andere vrouwen, de ‘women in between’, zoals Esquire het noemt? Hoeveel waren dat er? Hefner, tegen het Amerikaanse blad in april 2013: “Hoe moet ik dat in godsnaam weten? Het zijn er vast meer dan duizend. Ik ben delen van m’n leven getrouwd geweest en dan ging ik nooit vreemd. Maar dat haalde ik in als ik niet getrouwd was. Je moet toch blijven oefenen.”

Bekijk hier de video omtrent zijn dood:

Wil je een kijkje nemen in zijn Playboy Mansion? Bekijk dan onderstaande viseo:

Hefner met zijn 60 jaar jongere vriendin Crystal Harris in 2011. (Foto: AFP)

Bron: RTL
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.