Nederlands paspoort veel hoger aangeschreven dan Surinaamse

Suriname paspoort

De Surinaamse nationaliteit staat niet erg hoog aangeschreven in de wereld. Op een lijst van 109 landen staat Suriname op de 93ste plaats als een van de laagst genoteerde Caribische landen. De zogeheten Kochenov Quality of Nationality Index 2016 (QNI) is door de niet-gouvernementele organisatie Henley & Partners geproduceerd. De lijst is de enige in zijn soort.
[quads id=1]
“Deze QNI is geenszins bedoeld om een beperking te leggen op de kansen en aspiraties op basis van iemands nationaliteit. De toevallige geboorteplaats van iemand houdt geen verband met wat die persoon kan bereiken, noch over diens gevoelens, ideeën of verlangens”, schrijft de organisatie op haar website.

Wat wel “volgens een paar transparante criteria” wordt getoetst zijn de mogelijkheden en beperkingen in de realiteit op dagbasis. Er worden drie aspecten van de nationaliteiten getoetst. Allereerst wordt gekeken naar het voordeel binnen de eigen grenzen. Vervolgens worden de mogelijkheden en beperkingen internationaal beoordeeld en ten slotte de vrijheid om te reizen.
[quads id=1]
Suriname staat boven de Caribische landen Jamaica (96ste), Guyana (98ste) en Cuba (106e). De meeste landen in de regio zijn gestegen op de QNI, vergeleken met vorig jaar, nu burgers van een aantal landen visumvrij mogen reizen naar Europa. De Schengenlanden, waaronder Nederland, zitten allemaal in de categorie ‘extreem hoge kwaliteit’.

Gerelateerde berichten:

SRD 300 voor een nieuw paspoort en SRD 500 voor een verloren paspoort

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.