Aanhouding van de terreurverdachten is weer verlengd

broers Paramaribo

…R.A. en N.I. worden verdacht van het beramen van een aanslag op een diplomaat van een ‘bevriende natie’. De twee ontkennen stellig….

De aanhouding van de terreurverdachten R.A. en N.I. is weer verlengd. Dit meldt de Times of Suriname. Het is de voor de derde achtereenvolgende keer dat de ondezoeksrechter besluit tot verlenging. De twee Nederlanders zitten al ruim twee maanden vast. Nu komen er nog dertig dagen bij. De verdediging tast nog immer in het duister.
[quads id=1]
De vervolging blijft nog weigeren het strafdossier af te staan. Volgens advocaat Raoul Lobo is het zo moeilijk werken. Hoewel het dossier is aangevraagd, blijft het Openbaar Ministerie weigeren. Een verzoek tot dwang bij het Hof van Justitie heeft niets opgeleverd. De verdediging kon geen verweer opmaken tegen het langer vasthouden van de twee. De gronden voor het langer vasthouden zijn immers niet bekend.

De enige documenten waar de verdediging nu over beschikt zijn de processen-verbaal. Het betreft een verslag van de verhoren. R.A. en N.I. worden verdacht van het beramen van een aanslag op een diplomaat van een ‘bevriende natie’. De twee ontkennen stellig. Ook ontkennen ze deel te hebben genomen aan een organisatie die terroristische misdrijven ten doel heeft. Het duo zal pas in oktober weer voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen.
[quads id=1]
Eerdere berichten:

Dit zijn de terreur verdachten: 31-jarige Nasser en de 35-jarige Raoul.

Aangehouden broers zeggen niets te maken te hebben met ISIS

 
Bron: Waterkant
Foto Algemeen dagblad Nederland
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.