Valies: “Het wordt oorlog! W’o broko Peneux frey.”

valies Suriname

…de BvL en ALS in actie zullen gaan op 2 oktober, de eerste schooldag…

“Het wordt oorlog! W’o broko Peneux frey.” Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname, laat er geen twijfel over bestaan dat de onderwijsorganisaties zich zullen verzetten tegen de aangekondigde maatregelen van het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur.
[quads id=1]
De bonden zijn niet gediend van de “rancune en intimidatie” van minister Robert Peneux. Wel is nog niet zeker of de BvL en ALS in actie zullen gaan op 2 oktober, de eerste schooldag. Valies zei woensdag in Mata Gauri eerst in gesprek met partners als C-47, PWO en FAL te gaan, voordat er een besluit wordt genomen. Hij maakte wel duidelijk dat de maatregelen tegen de leerkrachten niet alleen het onderwijsveld treffen. “Het kan met de totale werkende klasse gebeuren.”

Peneux kondigde dinsdag onder meer aan dat leerkrachten niet eindeloos overuren meer kunnen maken en dat stagebegeleiders niet meer extra worden vergoed. Een andere maatregel is dat maximaal drie bestuursleden van de onderwijsvakbonden één keer per week vrij krijgen om bondsvergaderingen bij te wonen. Voorts dienen onderwijsbonden tijdig te melden als ze een vergadering willen beleggen. “Wij mogen ‘no work, no pay’ toepassen als niet tijdig gemeld wordt”, aldus Peneux. De “bestuurlijke hervormingen” zijn volgens hem getroffen om “efficiënt en effectief” te kunnen werken.
[quads id=1]
Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/04/07/redactie-geen-salaris-stakende-leerkrachten/

 

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.