Ouderbijdrage terugbetaling loopt uit de hand. Een complete chaos!

…Veel mensen voelen zich “zwaar gedupeerd en vernederd”. “Wij staan hier al vanaf zeven uur in de brandende zon. We worden als bedelaars behandeld”, zegt een ouder….

Een complete chaos! Boze ouders die klagen over een onmenselijke behandeling. Dat is het beeld woensdagochtend op het terrein van de Christelijke Onderwijzersbond Broederschap, waar de terugbetaling plaatsvindt van de gestorte ouderbijdrage (SRD 120) voor het schooljaar 2017-2018.
[quads id=1]
Veel mensen voelen zich “zwaar gedupeerd en vernederd”. “Wij staan hier al vanaf zeven uur in de brandende zon. We worden als bedelaars behandeld”, zegt een ouder. De drukte voor de poort, op het terrein, maar ook in het gebouw is tekenend. Voor de poort staan er twee medewerkers die proberen de formulieren uit te reiken, maar doordat er geen nette rij is gevormd is dat bijna een onmogelijke taak.

Er zijn agenten ter plaatse, maar duidelijk is dat zowel de politie als de organisatie niet afdoende op deze drukte heeft ingespeeld. “Wij hadden van het COB verwacht dat er bijvoorbeeld dranghekken geplaatst zouden worden om de zaak ordelijk te laten verlopen”, zegt een agent.

De Stichting Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (Fibos) heeft drie dagen – woensdag, donderdag en vrijdag – uitgetrokken voor de terugbetaling van de SRD 120. Daartoe is besloten omdat de ouderbijdrage wordt gesubsidieerd door de overheid.
[quads id=1]
Op het terrein van de COB werden scholen afgehandeld van de stichting Onderwijs der Evangelische Broedergemeente in Suriname en het Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs. Alle drie dagen vindt de terugbetaling plaats tussen acht uur ’s morgens en vier uur ’s middags. Voor woensdag waren 27 EBGS- en 29 RKBO-scholen opgebracht.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.