Video – Top leden van Satudarah opgepakt! (Nederland)

…Ze worden net als B. verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, die zich bezighoudt met afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel….

Politie en justitie zijn naarstig op zoek naar het vierde kopstuk binnen de motorclub Satudarah, Michel B. Bij een inval dinsdagochtend in zijn woning in Enschede, bleek hij niet aanwezig. Naar B. wordt nu internationaal gezocht. Drie andere bekende bestuursleden van de motorclub werden dinsdag wel opgepakt.
[quads id=1]
Dat melden goed ingevoerde bronnen binnen politie en justitie aan De Telegraaf. Woordvoerder Wim de Bruin van het Landelijke Parket wil hier ’niet nader op ingaan’.

Michel B. is de oprichter van de omstreden club. De drie andere leiders van Satudarah zijn dinsdagochtend gearresteerd. Ze worden net als B. verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, die zich bezighoudt met afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel.

De drie bestuursleden van de motorclub Satudarah die wel zijn opgepakt, zijn de broers Santerra en Angelo M. en Paul ’Olla’ M. De drie gelden als de absolute leiders van de club.

De vaste advocaat van Satudarah, Erik Thomas, ’bevestigt noch ontkent’ dat het om deze drie gaat. „De verdachten zitten onder volledige beperkingen vast. Ik kan en mag er niets over zeggen.”

Santerra en Angelo waren eerder al verdachte in het grote onderzoek Akutan, naar drugshandel door leden van de Satudarah. Ze werden begin dit jaar veroordeeld. De drie mannen figureerden ook in de documentaire over de club, One Blood, die in 2015 verscheen.

Bij invallen in Enschede, Tilburg, Zaandam, Maastricht, Oss, Rotterdam, Zoetermeer, Kamerik, Zevenhuizen, Amstelveen en Weert zijn 750 gram mdma, een shotgun, 10.000 euro contant geld, twee motoren, zes auto’s, tien kostbare horloges en een grote hoeveelheid documenten en digitale gegevensdragers, zoals computers en mobiele telefoons in beslag genomen.
[quads id=1]
Aan de actie werkten 200 politiemensen, 9 rechters-commissarissen en 16 officieren van justitie mee. De politie werkt in het onderzoek samen met de FIOD.

Op de dag van de arrestaties laat het OM weten de motorclub Satudarah te willen verbieden. In Suriname kennen wij de vrienden van Satudarah ook. Maar wat is het eigenlijk? Een vrienden club of een criminele organisatie: Bekijk hier de video erover:

Bron: Telefgraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.