Maisha Neus komt met eigen politieke partij

neus Paramaribo

…Zij eiste dat president Desi Bouterse af zou treden, dat er nieuwe verkiezingen moeten komen en ze riep Surinamers op tot massaal protest. Een dag later wist heel Suriname van haar bestaan….

Maisha Neus komt met eigen politieke partij. De activiste Maisha Neus zal binnenkort een eigen politieke partij oprichten. “Het wordt voor nu een politieke beweging”, zegt Neus aan Dagblad Suriname.
[quads id=1]
Volgens de activiste, die nog weinig prijs wil geven over haar besluit, zal de achterban van deze beweging gaandeweg besluiten of zal worden meegedaan bij de eerstvolgende verkiezingen.

Begin april zwaaide Neus tijdens een demonstratie met een grote Surinaamse vlag en hield ze een vurige speech. Zij eiste dat president Desi Bouterse af zou treden, dat er nieuwe verkiezingen moeten komen en ze riep Surinamers op tot massaal protest. Een dag later wist heel Suriname van haar bestaan.

Door haar lef is ze nu in korte tijd uitgegroeid tot één van de leiders van de protesten tegen de regering. Zelfs buiten de protesten om is Neus niet rustig gebleven. Zo is zij naar mensenrechtenorganisatie Amnesty International toegestapt in Nederland om ‘diverse mensenrechtenschendingen in Suriname’ te bespreken en is zij bij verschillende gelegenheden erin geslaagd geldinzamelingen te realiseren voor sociale instellingen, waaronder kindertehuizen.
[quads id=1]
In juli dit jaar diende zij ook een petitie in bij het ministerie van Sociale Zaken naar aanleiding van de financiële situatie bij kindertehuizen.

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.