De familie van Sandhya vertelt hoe haar ex haar koelbloedig vermoorde

….”Vlak naast mijn zus heeft hij zelfmoord gepleegd en ze lagen beiden dood naast elkaar…

“We zijn echt geschokt en getraumatiseerd. Zodra we hier gaan zitten, zullen we haar daar dood zien liggen.” Dat zegt Parbhawatie Mahabier met wie de redactie sprak bij het ouderlijk huis van haar zwageres Sandhya Mahabier aan de Indira Gandhiweg nabij de Houttuinweg. De vijftigjarige vrouw is donderdagavond doodgeschoten door haar (ex)-echtgenoot Kenneth Baboelal (49).

Met een jachtgeweer met dubbele loop heeft hij twee schoten op haar gelost en is ze neergezegen op het erf. Hij heeft zichzelf daarna in de buikstreek geschoten en is ook overleden. De twee hadden relatieproblemen en de vrouw heeft in februari haar intrek genomen bij haar ouders. Baboelal was het hiermee niet eens en wilde zijn vrouw weer thuis. Ondanks zijn vele smeekbeden, bleef ze op haar standpunt. “Hij had niet lang terug gezegd dat als hij zou gaan, hij haar ook zou meenemen”, zegt Parbhawatie.

De schoonzus zegt dat Sandhya eerder al enkele keren het huis waar ze met haar man woonde, had verlaten, maar ze keerde telkens terug. Ze hebben ongeveer dertig jaar samengewoond en hebben een dochter en zoon van boven de twintig jaar. De familie had niet verwacht dat het donderdag fataal zou aflopen. “We hadden gedacht dat hij zaken wilde uitpraten”, zegt Parbhawatie, die haar zwageres omschrijft als “een rustig mens die niet van dyugudyugu hield.” Het gerucht dat ze een andere partner had, wordt weersproken door de schoonzus. “Ze had twee banen en had nauwelijks tijd voor zichzelf.”

Sandhya kwam donderdagavond thuis en parkeerde haar auto voor de poort met de bedoeling om naar binnen te rijden. Op dat moment stopte Baboelal met zijn auto achter die van haar. De familie hoorde een woordenwisseling. “We hoorden een gil en ik ging naar de poort om deze open te doen zodat ze het erf kon oprijden”, zegt Soerindrekoemar Mahabier. Hij is broer van Sandhya die samen met zijn vrouw Parbhawatie naast het ouderlijke huis woont. Hij nodigde de man uit om binnen te komen om over de problemen te praten.

Op een gegeven moment rende zijn zus weg en schreeuwde naar haar broer dat Baboelal gewapend was. Inderdaad pakte hij een jachtgeweer uit de auto. Mahabier probeerde hem nog tegen te houden, maar hij beet en sloeg hem en dreigde hem te zullen neerschieten. De bedreigde man liet de heethoofd toen los en die snelde naar de vrouw en schoot twee keer op haar. Daarna ging hij terug naar zijn auto om zijn dubbelloop geweer te herladen.

“Ik rende toen weg, omdat ik dacht dat hij mij nu dood zou schieten”, zegt Mahabier, die vrijwel direct daarna weer een schot hoorde. “Vlak naast mijn zus heeft hij zelfmoord gepleegd en ze lagen beiden dood naast elkaar”
Bron: DWT
Gerelateerde berichten:

Sandhya Mahabier en Kenneth Baboelal overleden na moord