Video – Opnieuw zware aardbeving in Mexico

… In de afgelopen zeven dagen werd Mexico getroffen door zestig aardbevingen met een magnitude van 1,5 of hoger. …

Mexico is zaterdag voor de derde keer deze maand opgeschrikt door een zware beving. Volgens de Amerikaanse Geologische dienst USGS had de schok een magnitude van 6,2 en lag het epicentrum in de zuidelijke deelstaat Oaxaca.
[quads id=1]
Het hoofd van het Mexicaanse Nationale Bureau voor Rampenbestrijding, Luis Felipe Puente, zei zaterdagmiddag at er nog geen slachtoffers of materiële schade waren gerapporteerd in Mexico-Stad of Oaxaca. De aardbeving was voelbaar in Mexico-Stad, waar gebouwen wederom stonden te trillen. Bewoners en werknemers spoedden zich de straten op uit angst voor nieuwe instortingen.

De beving werd ook gevoeld in de deelstaat Puebla, die ook werd getroffen door de grote beving van eerder deze week. Het land werd enkele dagen geleden getroffen door een beving met een kracht van 7,1. Daardoor kwamen bijna driehonderd mensen om het leven. Veel mensen zijn nog vermist. Reddingswerkers proberen nog steeds overlevenden te vinden in het puin van ingestorte gebouwen. Eerder deze maand had in Mexico ook al een beving plaats, met een kracht van 8,1. Ook die eiste tientallen levens.
[quads id=1]
Vooral Oaxaca werd zwaar getroffen. Het Centraal-Amerikaanse land ligt in de zogeheten ‘Ring van Vuur’, een gebied van 40.000 kilometer dat zich uitstrekt van de kusten van Zuidoost- en Oost-Azië en langs bijna de gehele Noord- en Zuid-Amerikaanse westkusten. In dit gebied vinden zo’n 80 procent van alle aardbevingen op aarde plaats. In de afgelopen zeven dagen werd Mexico getroffen door zestig aardbevingen met een magnitude van 1,5 of hoger. In de laatste dertig dagen waren dat er driehonderd. Bekijk hier de video van de aardbeving. Het is verschrikkelijk om te zien hoe de gebouwen instorten alsof ze van glas zijn gemaakt.

Bron: NU.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.