Video – De Surinaamse Shalinie is op Sint Maarten en blijft

…Surinamers die ervoor gekozen hebben om op st. Maarten te blijven. Wij hebben ervoor gekozen om het eiland te helpen opbouwen. Wij zitten heel goed hier….

Hallo, mijn naam is Shalinie Pahladsingh. Een Surinaamse die woont en werkt op Sint Maarten. Ook ik heb de storm Irma ervaren als een horror. Ik vind het geweldig dat de regering van Suriname de Surinamers kosteloos (wat ik heb begrepen) heeft geëvacueerd.
[quads id=1]
Wat mij en vele andere Surinamers op Sint Maarten stoort is het negatieve beeld.

Er zou gezegd zijn zowel direct als indirect dat de Surinamers die ervoor gekozen hebben op Sint Maarten te blijven, geen keus hebben. Alle andere Surinaamse/St. Maartenaars en ik willen duidelijk maken dat wij geen reden hebben om te vertrekken. Ons huis is in een perfecte conditie. Wij hebben een dak boven ons hoofd. We hebben voldoende voeding en water. Waarom zouden wij dan weg moeten????

De meeste Surinamers zijn zelfs al begonnen met werken. Ook ik start, als alles goed is, op 2 oktober weer met werken. De meeste buurten hebben al water en elektriciteit. Ik had 6 dagen geen stroom en een week lang geen water. Als je goed voorbereid bent heb je voldoende drinkwater en voeding. Het was overal bekend dat het om een categorie 5 plus hurricane gaat en dat mensen voeding en drinkwater voor ten minste twee weken moeten kopen. Ik heb voeding en drinkwater voor een maand gekocht.
[quads id=1]
Ik had de storm Gonzalo die een categorie 2 was meegemaakt, dus voor mij was het meer dan logisch om extra voorbereidingen te treffen voor een categorie 5 plus. De mensen die zijn vertrokken zullen zeker wel weer terugkomen als het goed gaat met Sint Maarten. Dan zullen ze weer klagen dat het slecht gaat in Suriname. We wensen hun het allerbeste toe.

Ik vraag mensen beleefd om te stoppen met het creëren van een negatief beeld over andere Surinamers die ervoor gekozen hebben om op Sint Maarten te blijven. Wij hebben ervoor gekozen om het eiland te helpen opbouwen. Wij zitten heel goed hier. Dank u wel. Dit wilde ik graag duidelijk maken aan de bezoekers van jullie website en Facebookpage. Vriendelijke groeten Shalinie Pahladsingh

Nog steeds leven mensen mee met Sint Maarten. Alle kleine beetjes helpen. Bekijk hier een video waarop Nederlsndse ndjes bezig zijn met geld inzamelen voor de slachtoffers van orkaan Irma:

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.

Save

Save