Anoniem: Ik verkoop mijn lichaam om te kunnen studeren en nu dit…

…Ik heb mijn maagdelijkheid aan iemand moeten geven die niet om mij geeft. Met meer dan zeker 14 mensen het bed moeten delen die niet van me houden. …

Dit is een openhartig brief naar jullie toe. Ik weet niet bij waar ik moet zijn en wie mij hiermee kan helpen. Wie kan mij hiermee helpen/adviseren? Ik ben Cindy. Ik ben een 21-jarige student. Ik ben 21 jaar en ik ben verbonden aan Adekus. Richting en Faculteit hou ik liever geheim. Jaarlijks worden studenten door Faculteit bestuur voorgedragen om afgeschreven te worden. Wel ik ben nu van de partij.
[quads id=1]
Maar mijn verhaal is anders. Geheel anders! Ik kom uit een gezin van 6. Mijn moeder is een alleenstaande moeder en ik woon in een volksbuurt. We hebben het niet zo breed en het lukt ons niet om het hoofd boven water te houden. Dat kon nog beter toen ik op middelbaar zat. Inmiddels zit ik op Adek. Mijn moeder kan het gezin niet meer alleen onderhouden. Ik moet werken om in mijn behoefte te voorzien. IK eb helaas van die lastige college dagen waar je als student soms 7u s morgens tot 6u s middags op school moet doorbrengen.

Dat betekent dat ik overdag niet kan werken en studeren. Door de devaluatie van onze munteenheid is alles nu duur. Inschrijfgeld voor mijn broers en zusters is al boven de duizend. Ik kan niet vrij bewegen. Het word moeilijk om les materiaal te kopiëren, daarnaast zit je de hele tijd met een lege maag college te volgen. Over de stress van hoe je de school de volgende dag moet bezoeken wil ik niet praten, omdat ik het niet kan verwoorden. Uiteindelijk kon ik de school niet meer bezoeken. Ik kan niet toveren met financiën. Ik klop, maar sommige deuren bleken gesloten te zijn.

Ik wilde mijn onderwijs proces niet onderbreken. Ik begon hier en daar te solliciteren zodat ik zelf in mijn behoefte kon voorzien, maar van allemaal kreeg ik te horen dat je ook overdag moet werken. Zucht! Laatste wat ik zag en bleek de enige optie te zijn, waarbij ik kan studeren en werken. Een advertentie van ‘direct verdienen’, minimaal srd8000 per maand. Geen ander keus.
[quads id=1]
Met deze nieuwe baan kon ik overdag college volgen en s avonds werken. Ik heb mijn maagdelijkheid aan iemand moeten geven die niet om mij geeft. Met meer dan zeker 14 mensen het bed moeten delen die niet van me houden. Alleen zodat ik mijn studie kan voortzetten. Met deze nieuwe baan verdien ik goed. Binnen enkele uurtjes heb je al wat geld voor de volgende dag. En heb ik dan toch wat tijd om te studeren en te slapen. Ik kan mijn broertjes en zusjes ook ondersteunen. Mijn moeder waar ik zoveel om geef maakt zich verschrikkelijk zorgen om mij.

Ik heb enorm mijn best gedaan en heb nog 4 vakken openstaan. Alle 4 vakken zijn gecategoriseerd als probleemvakken. Zoals gebruikelijk moet je dan een goed gemotiveerd brief naar faculteit bestuur richten om in aanmerking te komen voor dispensatie. Ik heb alles gedaan wat ik kan. Maar BvU(Bestuur van Universiteit) weigert dispensatie te verlenen. Brieven worden gestuurd, echter zonder enig reactie van BvU. Dit zit me echt dwars. Hoe verder met de toekomst van studenten? Ik kan geen ander studie opnieuw starten. Ik heb mijn trots en zelfrespect weggegeven.

Nu zit ik weer hiermee. Stress dag in dag uit. Gisteren nog ging ik langs Wijdenboschbrug, maar ik denk aan mijn moeder die zoveel om mij geeft. Hoe gaat ze doen? Mijn zusters en broertjes. Welk voorbeeld laat ik dan voor ze achter? Ik kan dit niet meer aan. Ik heb hulp nodig! Soms wil je gewoon een einde aan alles maken! Help!!!!

Ik sta open voor adviezen vanuit de samenleving. U kunt ze hier onder dit bericht plaatsen, maar u kunt mij ook mailen via email: [email protected]
[quads id=1]
The beautiful thing about learning is nobody can take it away from you. B. B. King

Gerelateerde verhalen:

Redactie: Sekswerken in Suriname of doodgaan in Venezuela

 

Over prostitutie in het district Brokopondo

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.

Save