Video – 34-jarige Denice Albertzoon heeft een succesvolle kapperszaak!

…”Mijn moeder is een echte powervrouw”, zegt Denice. Ze kwam er na een scheiding met twee kleine kinderen alleen voor te staan, maar ging niet bij de pakken neerzitten. …

Komt jou niet alles aangewaaid en moet je moeite doen voor dingen? Dat is goed nieuws voor je kinderen: daar krijgen ze doorzettingsvermogen van, blijkt uit nieuw onderzoek. Een uitkomst waarin Denice Albertzoon (34) zich herkent, als dochter van een alleenstaande moeder leerde zij dat niets je komt aanwaaien. Sinds vijf jaar heeft ze haar eigen, succesvolle, kapperszaak.
[quads id=1]
“Mijn moeder is een echte powervrouw”, zegt Denice. Ze kwam er na een scheiding met twee kleine kinderen alleen voor te staan, maar ging niet bij de pakken neerzitten. “Een hypotheek krijgen voor het koophuis waarin wij woonden was bijvoorbeeld niet makkelijk. Ze ging met haar papieren langs de banken tot ze een bank vond die haar wilde helpen. Dat duurde even, maar ze gaf niet op en kon door haar doorzettingsvermogen mijn vader uitkopen.”

Hoewel haar moeder nooit vertelde dat ze het moeilijk had, zag Denice wel dat haar moeder veel deed om het gezin goed te laten draaien. “Ze werkte fulltime, eerst op de broodafdeling van de Hema en inmiddels werkt ze op een HR-afdeling. Om dat te bereiken deed ze verschillende opleidingen. ’s Avonds als wij in bed lagen studeerde ze en ook op zaterdag moest ze leren.”
[quads id=1]
“Ondertussen zorgde ze dat het ons nooit aan iets ontbrak. Onze kleren waren niet kapot, we kregen zakgeld, schoolreisjes werden betaald, we gingen zelfs op vakantie, want daar spaarde ze het hele jaar voor. Ik weet niet beter dan dat je moet doorzetten als je iets wil, dat je er vol voor moet gaan.”
In sneltreinvaart doorgegroeid

Dat is een les die ze dan ook ter harte heeft genomen. Op 16-jarige leeftijd begon ze te werken in een kapperszaak. Op haar 21ste kwam ze als leerling in de zaak in IJmuiden waar ze nu eigenaar van is. “Daar ben ik in sneltreinvaart doorgegroeid tot leidinggevende. Na acht jaar vroeg iemand of ik de zaak over wilde kopen. Dat is nu vijf jaar geleden.”

Het ging toen slecht met het kappersvak, het was crisis en Denice was ook nog een net gescheiden vrouw met een jong kind. Toch besloot ze de sprong te wagen. Vijf jaar later heeft Denice een goedlopende zaak. “Je moet je soms ergens flink in vastbijten. In jezelf blijven geloven, ook als je onzeker bent en ontzettend uit je comfortzone moet stappen.”
Je krijgt niets voor niets

Die les geeft ze ook door aan haar zoon Ian, die nu 10 is. “Hij ziet dat je niets voor niets krijgt. Dat wij hard werken en we daardoor bijvoorbeeld op vakantie kunnen. Dat is wat mijn ex-man en ik hem allebei leren. Toen hij voor zijn verjaardag een vlogcamera wilde, kreeg hij die niet van ons. Hij kreeg geld, we willen dat hij spaart en beseft dat dingen geld kosten. Ik wil geen prinsje.”

Wil je de prachtige Denice aan het werk zien? Bekijk dan hieronder de leuke video:
[quads id=1]

Bron: RTL
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.