Highway wordt binnenkort een vierbaansweg

De Martin Luther Kingweg, ook bekend als Highway, wordt binnenkort omgebouwd van een twee- naar een vierbaansweg. Het streven is om maandag te beginnen tussen de afslag naar de Meursweg en de raffinaderij van Suralco. “Dit weggedeelte verkeert in een deplorabele staat en wij kunnen niet langer wachten, want er wordt geklaagd”, zegt Raoel Swedo, hoofdvoorlichter van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie.
[quads id=1]
De nieuwe highway zal lopen van Paramaribo naar Zanderij en moet onder meer de John F. Kennedy- en de Indira Gandhiweg ontlasten. De weg moet eind 2019 worden opgeleverd. Vanaf Mast 21 aan de Afobakaweg zal een nieuwe weg worden aangelegd die door onder andere plantage Hannover naar de John F. Kennedyweg zal lopen.

Het officiële startsein van het project Afobakaweg-Zanderij werd in december 2013 gegeven. De aanleg van dit gedeelte van de snelweg stuitte op protest van inheemsen van het dorp Wit Santi, omdat de dorpelingen vonden dat de overheid hun niet had betrokken bij het plannen van het project. Er is thans besloten om de wegstrekking te laten lopen door plantage Hannover.

Het aanleggen van een nieuwe highway is onderdeel van het Dalian 4-asfalteringsproject. Het wachten was op de droge tijd om met de asfalteringswerkzaamheden te starten. Onder het uit te voeren Dalian 4-asfalteringsproject vallen ook wegen in Groot-Paramaribo.
[quads id=1]
Op het programma staat verder de verbetering van wegen in Balingsula, Victoria, het weggedeelte Tapuripa-Boslanti, Brownsweg, Klaaskreek en andere locaties in Brokopondo.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.