WEER ingebroken bij Stibula te Latour.

… “We bespreken de mogelijkheid om weer permanent beveiliging hier te plaatsen.” Stibula moest enige tijd geleden van bewaking afzien, omdat ze het niet meer kon betalen….

Voor de tweede keer binnen twee weken is maandagochtend ingebroken bij Stichting Buurtwerk Latour (Stibula). Deze keer was het meldpunt van de politie, grenzend aan het hoofdgebouw, het doelwit van de criminelen. “Gelukkig heeft de politie al aanhoudingen verricht. Het komt wel goed als de politie alle verdachten pakt. Dan hebben we geen last meer”, zegt centrumcoördinator Wilgo Koster enigszins opgelucht.
[quads id=1]
Wat precies is buitgemaakt en hoeveel mensen zijn opgepakt is niet gezegd, omdat de politie volgens Koster in verband met het onderzoek niet veel informatie wil vrijgeven. “We bespreken de mogelijkheid om weer permanent beveiliging hier te plaatsen.” Stibula moest enige tijd geleden van bewaking afzien, omdat ze het niet meer kon betalen.

Bij de inbraak van begin september was de centrumcoördinator terneergeslagen, omdat het kantoor vrijwel was leeggehaald: van computers en printers tot een kopieerapparaat en andere kantoorbenodigdheden. Nu er mensen zijn aangehouden, hoopt hij dat de gestolen goederen zullen worden teruggevonden.

Koster voelt zich gesterkt door sympathiebetuigingen. “De solidariteit en de reacties van de mensen in de buurt en zelfs mensen uit het buitenland hebben mij gerustgesteld. Ik voel me niet alleen. We gaan door met het werk.”
[quads id=1]
Na de inbraak van 6 september surveilleert de politie dagelijks, zoals beloofd. “De mensen in de buurt vertellen dat de politie wel elke dag hier een paar keer langs komt.” Vóór die inbraak kwamen er vaak meldingen binnen van omwonenden dat jongeren zich na sluitingstijd op het terrein ophielden.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.