Video – Kosten kapotte Saronbrug SRD 310.000. Wie gaat dat betalen?

…Het ministerie is niet van plan om voor de kosten, geraamd op SRD 310.000, op te draaien. De juristen van OWT en C bestuderen de zaak en het ministerie zal een schadeclaim indienen…

Bestuurders van voertuigen, die gefrustreerd raken omdat ze door sluiting van de Saronbrug lang in de file moeten staan, zullen mogelijk vanaf maandag, maar uiterlijk vanaf woensdag minder stressen. Dan moet de brug, die sinds vorige week maandag gesloten is, heropend worden.
[quads id=1]
De sluiting was noodzakelijk om veiligheidsredenen, nadat een met zand beladen vrachtwagen onder meer een steunpilaar had beschadigd. Een vervangende pilaar is intussen ingevoerd. In opdracht van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) zal het aannemingsbedrijf Nameco de brug herstellen.

Dit moet zodanig gebeuren dat de brug na de heropening niet meer gesloten hoeft te worden, zegt Raoel Swedo, hoofdvoorlichter van OWT en C. Hij zegt dit omdat het aanvankelijk de bedoeling was om de brug voorlopig te herstellen. De zegsman wijst erop dat de opening van de brug noodzakelijk is om de filevorming te verminderen die op andere wegen is ontstaan na de sluiting tien dagen geleden.

Nameco was gisteren bezig met het bevestigen van een steunpilaar aan de brug en in het weekend zal de beschadigde constructie vervangen worden. “De brug kan mogelijk maandag geopend worden, maar we streven ernaar om dat uiterlijk woensdag te doen”, zegt Swedo.
[quads id=1]
Het ministerie is niet van plan om voor de kosten, geraamd op SRD 310.000, op te draaien. De juristen van OWT en C bestuderen de zaak en het ministerie zal een schadeclaim indienen bij de maatschappij waar de veroorzaker van de schade is verzekerd.
Bekijk u hieronder het bericht met de verschillende foto’s en video van de schade:

https://www.familienieuws.com/2017/09/11/video-bekendmaking-van-de-politie-ivm-afsluiting-saronbrug-ivm-ongeluk/

 

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.