Amsterdamse Ralitsa bekritiseerd Bol.com wegens racisme

…Dat jullie “Surinaamse” jurken verkopen is nog “mwah” achtig. Maar waarom gebruiken jullie blackface om dit te promoten? Schamen jullie je niet?…

Online warenhuis Bol.com heeft de nodige kritiek gekregen omdat het een ‘Big Mama’-kostuum aanprijst met een zwart geschminkt model.

[quads id=1]

De Amsterdamse Ralitsa Vliese beklaagt zich op de Facebookpagina van Bol.com over de advertentie. ‘Waarom gebruiken jullie blackface om dit te promoten?’, wil ze weten. ‘Schamen jullie je niet? Neem dan een donker model, waarom is schminken zo een hype? En JA dit is racistisch. Ik smeer ook geen poedersuiker op mn lichaam to act white.’

[quads id=1]

‘Schandalig vind ik het. Echt te belachelijk voor woorden. Ik hoop dat wij hierover even in gesprek kunnen gaan, anno 2017 kan dit ECHT niet meer. Racisme ten top. Bah’, vervolgt Vliese haar kritiek.
Bekijk hier de post van Vliese:

Big Mama
Vliese plaatste haar bericht gisteravond en sindsdien is 185 keer gedeeld door anderen. Ook zijn er 6000 reacties onder geplaatst, waarin ze zowel medestanders vindt als mensen die vinden dat zij niet moet zeuren.

Lees hier een tegenstrijdige reactie:

Ook Het Parool pikte haar bericht al op.

[quads id=1]

De ‘Big Mama’-jurk is een kostuum van Feestbeest.nl, dat zich specialiseert in carnavalachtige kledij.
Bron: AT5
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.