‘HIV in producten van Pepsi’

Getverderrie, je zou zo maar aids kunnen oplopen omdat een medewerker van Pepsi besmet zou zijn met HIV! En de politie waarschuwt daarvoor? Nee. Het is volslagen flauwekul.
[quads id=1]
Het bericht dat Pepsi producten besmet zouden kunnen zijn met HIV is alweer een poosje actueel in Engeland dus we konden het hier ook verwachten. Nu deelt een ieder dit bericht via Facebook of Whtsapp. We kunnen dit erover zeggen: het is van a tot z onzin.

Hoewel… zo gemakkelijk om dit bericht te ontcijferen is het nou ook weer niet. Het is geschreven in een taal die wel iets weg heeft van het Nederlands maar het niet is. Het verhaal rammelt aan alle kanten. Zo staat er: “drink geen product zoals Pepsi, Tropicana sap, plakjes, 7p in Pepsi“. Wat zijn ‘plakjes’ en ‘7p in Pepsi’? Verder “Een werknemer bij het bedrijf heeft zijn bloed besmet met aids.” Dat is al raar. Zou hij dat expres gedaan hebben? En dan: “Bekijk MDTV” Dat is in enkel geval geen nieuwszender in ons gebied. En vervolgens: “Een belangrijk bericht van Groot-Brittannië naar Metropolitaanse politie.” We hebben wel de Nationale politie maar de Metropolitaanse politie? Die kennen we hier niet. Dan nog de slotzin:” Stuur dit bericht naar de mensen die u geïnteresseerd bent“. Een zin die kennelijk is vertaald door Google-translation maar kant noch wal raakt.

Het is dus geen echte politiewaarschuwing maar wat dan wel? Het bericht gaat al jaren rond, minstens sinds 2011. Kennelijk is er geen andere bedoeling dan een bekend merk schade toe te brengen en mensen bang te maken. Maar zou het toch niet een beetje waar kunnen zijn? Nee. Want HIV (de veroorzaker van aids) overleeft niet buiten het lichaam en zeker niet in vruchtensap of cola. Het is eigenlijk volslagen ondenkbaar dat je überhaupt met HIV besmet kunt raken via voedsel. Niettemin zijn er vaker van dit soort verhalen. We kennen ook de hoaxes over HIV-bloed in sinaasappels en bananen.
[quads id=1]
Het gaat dus op een oud broodje aap dat opeens weer via social media wordt gedeeld. Kennelijk is er weer een nieuwe generatie mensen die nog niet wist dat dit op bedrog berust.
Bekijk hier een site erover in het Engels:

https://www.thesun.co.uk/news/4322266/pepsi-hiv-hoax-met-police/

Deel de waarschuwing over HIV in Pepsi-producten dus niet. Het is nep.

Bron: hoaxmelding.nl
**
[quads id=1]
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.

Save

Save