100 miljoen euro aan cocaine uit Zuid-Amerika ontdekt in Europa

…was geladen met bananen. Bij een douanecontrole in de haven van Antwerpen, bleek dat die bananen alleen maar een dekmantel waren….
Na het ontdekken van 3800 kilo cocaïne heeft de politie in Breda twee mannen aangehouden bij een container waarin de drugs werden vervoerd.
[quads id=1]
De politie liet weten dat de partij cocaïne een straatwaarde van 100 miljoen euro heeft.

De opgepakte personen zijn een 56-jarige man uit Oosterhout en een 39-jarige man uit Roosendaal. De zeecontainer kwam uit Colombia en was geladen met bananen. Bij een douanecontrole in de haven van Antwerpen, bleek dat die bananen alleen maar een dekmantel waren.
[quads id=1]
Het gaat om een van de grootste cocaïnevangsten ooit. In 2005 werd in de haven van Rotterdam 4200 kilo cocaïne ontdekt. Juni vorig jaar onderschepte de douane in Rotterdam een container met 4000 kilo cocaïne verstopt tussen een lading ananassen.
De recherche en de douane Antwerpen en de politie van Antwerpen stelden na de vondst een onderzoek in. De recherche greep in nadat de container was afgeleverd op een adres in Breda. De twee verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Bron: limburger.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.