Video – Het verhaal van Clarance van der Schaaf – Countrymusic in Suriname

…‘Ik ben al eens door een producent besodemieterd. Dat wil ik niet nog een keer meemaken. En ik weiger om met de hele kudde mee te gaan. Iedereen koopt zich een weg omhoog….

De 42 jarige Internationale Country, Reggae, Soul zanger en inwoner van Suriname, Clarance van der Schaaf heeft een moeilijke keuze gemaakt: stoppen met zijn zangcarrière. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Een dag na zijn besluit kreeg hij het bericht dat hij is genomineerd voor de Josie Music Awards in Nashville in de VS.
[quads id=1]
De zanger, die voornamelijk country-nummers zingt, heeft twee jaar hard gewerkt aan zijn carrière. Hij verbleef eerst door de week in Steenwijk om samen met zijn maat en studioproducer Lennart Borg nummers op te nemen. Hij probeerde het in 2008 met het nummer ‘Vakantie’. Dat werd helaas een flop. Daarna brak een moeilijke periode aan voor Clarance. ‘Ik moest een zware rugoperatie ondergaan en kreeg een prothese. Ik heb lange tijd niet kunnen werken en ook voor de toekomst werd het moeilijk om deze baan te behouden.’ Hij werd afgekeurd en verloor zijn baan. ‘Dan val je in een zwart gat en ben je aan het lot overgeleverd.’

Muziek is zijn passie en de doorbraak kwam alsnog met de cover ‘Your man’ van Josh Turner. ‘Die sloeg enorm aan in de Verenigde Staten.’ Het leverde hem in 2016 een nominatie in twee categorieën op tijdens de Josie Music Awards in Nashville in Tennessee, het Mekka van de countrymuziek.
Hij won geen prijs, maar het gaf Clarance wel de geest om door te gaan. Tot recent. Hij besloot om te stoppen.
[quads id=1]
Clarance, die inmiddels in Suriname woont,  wilde alles in eigen hand houden. ‘Ik ben al eens door een producent besodemieterd. Dat wil ik niet nog een keer meemaken. Ik wil geen kruiwagen.’ Dat heeft hem opgebroken: ‘Ik ben niet commercieel aangelegd… En ik weiger om met de hele kudde mee te gaan. Iedereen koopt zich een weg omhoog. Met geld kom je ver maar zonder kruiwagen is het niet te doen…’

En prompt de volgende dag krijgt hij het nieuws dat hij weer genomineerd is voor de Josie Music Awards met het nummer ‘Another victim of love’. Artist van het jaar. Wat nu met zijn carrière? Slaat de twijfel toe? Clarance: ‘Ja, het lijkt erop dat het universum toch andere plannen met me heeft. Herkansing? Aan de andere kant: Als ik bij mijn besluit blijf: Een mooier cadeau om m’n carrière te beëindigen kan ik me niet wensen!’
Wil je ook luisteren naar Clarance? Bekijk hier het genomineerde nummer, Another Victim of Love:

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.