Video – De president is weer terug in het land

President Desi Bouterse is zondagavond teruggekeerd in Suriname, na een verblijf van ruim drie weken in Cuba. Dat meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) in een persbericht. Het staatshoofd was op Cuba voor een medische check-up en vakantie. Hij heeft er een operatie ondergaan, die goed is verlopen. “Het is nu een kwestie van uitzieken, op temperatuur komen, om weer aan de slag te kunnen gaan”, zei het staatshoofd in gesprek met het NII.
[quads id=1]
Op de Johan Adolf Pengel Luchthaven zijn de president, zijn echtgenote Ingrid Bouterse-Waldring en de overige delegatieleden ontvangen door vicepresident Ashwin Adhin, defensieminister Ronni Benschop, NDP-parlementariër Patrick Kensenhuis, raadsadviseurs, medewerkers van het kabinet van de president en directeuren van staatsbedrijven. Ook de Cubaanse ambassadeur Manuel Rubido en zijn echtgenote gaven acte de presence, aldus het NII.
[quads id=1]
Meegereisde artsen zouden in Cuba kijken naar afspraken tussen het Staatsziekenfonds en de Cubaanse autoriteiten over de behandeling van speciale patiënten uit Suriname op Cuba, kondigde de president aan voor vertrek. Dit onderwerp is niet ter sprake gekomen in het gesprek dat de media ontvingen van het NII. Op vrijdag 29 september informeert het staatshoofd de Nationale Assemblee in zijn jaarrede over het beleid dat zijn regering in 2018 wil uitvoeren.

President Desi Bouterse is gisteravond op Zanderij verwelkomd door vicepresident Ashwin Adhin en defensieminister Ronni Benschop. Foto: Nationaal Informatie Instituut

Bekijk hier de video:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.