Video – Orkaan Maria zal mogelijks als categorie 4 de Cariben bereiken

…Alle Bovenwindse Eilanden, die eerder werden getroffen door orkaan Irma, krijgen in meer of mindere mate met Maria te maken….

Orkaan Maria neemt op weg naar Sint-Eustatius en Saba steeds verder in kracht toe. Het is volgens het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) al een orkaan van de derde categorie. Eerder dacht het NHC nog dat Maria pas vannacht die sterkte zou bereiken. Maria klimt mogelijk later nog naar categorie vier.
[quads id=1]
Maria zal in de loop van de ochtend (Nederlandse tijd) dicht langs Saba en Sint-Eustatius razen, maar deze eilanden zullen vermoedelijk niet de volle laag krijgen. Het oog van de orkaan zal ten zuiden ervan passeren. De inwoners krijgen daardoor volgens de huidige verwachtingen niet te maken met een orkaan maar met een tropische storm.

Alle Bovenwindse Eilanden, die eerder werden getroffen door orkaan Irma, krijgen in meer of mindere mate met Maria te maken. De grootste impact wordt verwacht op Guadeloupe, Dominica, St. Kitts, Nevis, Montserrat, Martinique en St. Lucia.

Er zullen morgen windsnelheden voorkomen tot 240 kilometer per uur, meldt Weerplaza. Ook wordt veel regen verwacht.

Later in de week, op woensdag, krijgt ook Puerto Rico ermee te maken. Op dat eiland viel door orkaan Irma vrijwel overal de stroom uit. Nog altijd zitten 70.000 bewoners zonder elektriciteit. De gouverneur van het eiland waarschuwt dat Maria weleens catastrofaal kan uitpakken doordat de infrastructuur toch al is verzwakt.
[quads id=1]
Het door orkaan Irma zwaar getroffen Sint-Maarten blijft nieuw leed hoogstwaarschijnlijk grotendeels bespaard, al kan het eiland wel flink veel regen verwachten.
Bekijk hier de video erover:

Bron: NOS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.