Markt Zuid krijgt Chinese afdeling!

…beschermen tegen de concurrentie van de buitenlanders zullen er door de Chinezen zoveel als mogelijk producten worden verkocht, die niet door lokale standhouders aan de man worden gebracht. …

Markt Zuid wordt verbeterd. Er zullen om en bij 100 Chinese marktverkopers ondergebracht worden. Aan een deel zijn kraampjes toegewezen.
[quads id=1]
Een deel van de buitenlandse verkopers zal worden ondergebracht in twee grote panden van waaruit voornamelijk groothandel zal worden bedreven. Om de Surinaamse standhouders enigszins te beschermen tegen de concurrentie van de buitenlanders zullen er door de Chinezen zoveel als mogelijk producten worden verkocht, die niet door lokale standhouders aan de man worden gebracht. Er wordt ernaar gestreefd om de Chinese afdeling binnen om en bij een maand in gebruik te nemen.

De ordening van het marktwezen in Paramaribo vordert gestaag. Marktmeester Cerano Walker van Markt-Zuid zei desgevraagd dat de markten in de hoofdstad in samenhang met elkaar benaderd en verbeterd worden. Het marktwezen kent algemene vraagstukken en werkwijzen die toepasselijk zijn op alle marktplaatsen. Maar elke markt, ook Markt – Zuid, heeft specifieke vraagstukken en problemen die om een specifieke aanpak en oplossingsmodel vragen.

De vishal van Markt Zuid, die totaal in verval was geraakt en jarenlang niet werd gebruikt, is opgeknapt en van goede verlichting voorzien en toegewezen aan standhouders die vis en vlees verkopen. Het ligt in de bedoeling om, afhankelijk van de beschikbare financiële middelen, de verlichting van andere afdelingen van de markt ook te verbeteren.
[quads id=1]
Scholieren die via de overheid een vakantiejob aangeboden hebben gekregen, zijn betrokken bij schoonmaakwerkzaamheden op en in de omgeving van de markt.

De foto toont de in orde gemaakte ruimte waar de Aziaten zullen worden ondergebracht.

Bron: DBS
Voorbeeldfoto: This Girl Can Cook
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.