43-jarige Wendell E. gelinkt met 363 kilo coke

…Naast zijn baan bij ECT was de Rozenburger in te huren als zanger en ‘allround entertainer’. De container bleek 363 kilo cocaïne te bevatten…..

De havenwerker die woensdagavond werd aangehouden op verdenking van corruptie en betrokkenheid bij drugsinvoer, is de 43-jarige Wendell E. uit Rozenburg. De ECT’er zou containers waarin drugs verstopt zaten, op plekken hebben gezet waar zogenoemde uithalers ze eenvoudig konden leeghalen.
[quads id=1]
E. werd woensdagavond in het ECT-kantoor aan de Coloradoweg aangehouden door een arrestatieteam. De actie in de Rotterdamse haven was zorgvuldig gepland. De Rozenburger werd achter zijn computer weggetrokken en afgevoerd. De container waar hij op dat moment mee bezig was, bleek 363 kilo cocaïne te bevatten.

De politie kwam E. op spoor nadat maanden geleden een opengeknipte container op de terminal was aangetroffen. Omdat daar vermoedelijk drugs in hadden gezeten, startten de politie en de Douane een onderzoek. Dat leidde in de richting van E., die al dertien jaar bij het containeroverslagbedrijf op de Maasvlakte werkt. Zijn werkgever ECT wil niet op de aanhouding reageren.

Na zijn arrestatie heeft de politie E.’s woning en een bedrijfspand doorzocht. Daarbij werd onder meer geld in beslag genomen.

E. staat onder collega’s bekend als de ‘zingende stack planner’, wat enerzijds verwijst naar zijn werk als container stapelaar en anderzijds naar zijn hobby. Naast zijn baan bij ECT was de Rozenburger in te huren als zanger en ‘allround entertainer’.
[quads id=1]

Foto: Boevennieuws

E. is voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot dat de Rozenburger nog zeker veertien dagen blijft vastzitten.
Bron: Bron: AD
Foto- Boevennnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.

Save