Video – Aangeslagen Rachel Grep is blij weer in Suriname te zijn

“Ik heb een trauma opgelopen en ben naar Suriname gekomen om bij mijn familie te zijn.” Rachel Grep is van slag, maar opgelucht dat ze in Suriname is. Ze zat in het gecharterde Venezolaanse vliegtuig dat zondagmiddag Surinamers uit Sint Maarten terugbracht.
[quads id=1]
Met enige vertraging is het toestel zondagmiddag geland op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Na een half uur kwamen de wat aangeslagen mensen uit de aankomsthal. Tot de groep behoort Grep, die al elf jaar op Sint Maarten woont. “Ik heb eerder wat stormen meegemaakt, maar deze was het ergste. Ik hoorde hoe alles kapot ging buiten.”

Madhavi Sewnath, die twaalf jaar woont op het eiland, is opgelucht dat ze weer in Suriname is. “Als je zoiets meemaakt dan denk je direct aan Suriname, dat een gezegend land is”, benadrukt Sewnath. Zij weet niet of ze ooit teruggaat naar Sint Maarten.

Renate Sluisdom zegt “geen haast” te hebben om terug te keren naar het door orkaan Irma verwoeste eiland. “Ik ben echt opgelucht dat ik terug ben en me geen zorgen hoef te maken over weerscalamiteiten”, geeft ze aan.
[quads id=1]
Sluisdom, die nu zes jaar op Sint Maarten woont, zegt dat ze zo een storm voor het eerst heeft meegemaakt. “Wij hebben een betonnen dak, maar alle daken van de huizen van de straat zijn weggerukt”, vertelt ze.

Natuurlijk kan niet iedereen weggaan. Sommige mensen kunnen geen kant op en moeten het doen met het geen ze (over) hebben. Hoe is het nu op Sint Maarten? Akira laat ons meekijken in haar leven na Irma. Bekijk hier de video:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.