Verkouden peuter overleden na ‘stoombadje’ (buitenland)

…gaf de 27-jarige vader hem eerst citroenwater met een beetje suiker om de hoest te verminderen. Dat huismiddeltje bleek niet te werken…

Een jongetje uit Brooklyn in de Verenigde Staten, dat de slaap niet kon vatten wegens een zware verkoudheid, is overleden nadat zijn vader probeerde de hoest te verzachten. De politie spreekt van een tragische samenloop van omstandigheden.
[quads id=1]
Toen de pas één jaar oude peuter donderdagnacht al hoestend wakker werd, gaf de 27-jarige vader hem eerst citroenwater met een beetje suiker om de hoest te verminderen. Dat huismiddeltje bleek niet te werken, zo schrijft The New York Daily News.

Daarop bracht de man zijn zoontje naar de badkamer waar hij hem in een deken wikkelde in zijn buggy. De vader opende de warmwaterkraan om stoom op te wekken, in de hoop dat het als luchtbevochtiger zou werken zodat zijn zoon beter zou kunnen ademen.

De man liet zijn zoon met de geopende kraan achter in de badkamer. Rond 5 uur ’s ochtends vond de 22-jarige moeder de jongen bewusteloos. De peuter werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar de hulp kwam te laat. Het lichaampje had een temperatuur van 42 graden.
[quads id=1]
Er wordt nog een autopsie uitgevoerd om de precieze doodsoorzaak te achterhalen, maar de politie vermoedt dat het om een ongeluk gaat.
Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.