Clyde Clemens nog in kritieke toestand in het ziekenhuis na schietpartij

…Winston Clemens, houtconcessionaris, op wie de rovers het gemunt hadden, zat hij in zijn auto langs de Frederikshoopweg, toen hij door een grijze wagen werd aangereden….

Familieleden van een van de twee mannen die donderdag werden neergeschoten aan de Frederikshoopweg zijn niet te spreken over de politie. De dader loopt nog vrij rond. Een van de slachtoffers, Clyde Clemens, is er vrij ernstig aan toe en is opgenomen op de afdeling Intensieve zorg van de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
[quads id=1]
De familieleden zijn boos, omdat zij vinden dat de politie de zaak niet serieus neemt. Een broer, die penitentiaire ambtenaar is, weet dat de schutter voor het doden van iemand een jarenlange gevangenisstraf heeft uitgezeten. Al twee dagen sinds de beschieting heeft de familie niets van de politie gehoord. Volgens Winston Clemens (38), houtconcessionaris, op wie de rovers het gemunt hadden, zat hij in zijn auto langs de Frederikshoopweg, toen hij door een grijze wagen werd aangereden.

Toen hij uitstapte om over het voorval te praten bleek dat het om een poging ging hem te beroven. De veroorzaker van de aanrijding greep naar zijn tas met daarin SRD 2.000 en een gouden halsketting. Er ontstond een schermutseling en plotseling verscheen een handlanger van de overvaller die de handen van het slachtoffer vasthield. Zijn broer Clyde, taxichauffeur, was iets verderop en schoot zijn broer te hulp. Er ontstond toen een vechtpartij. Winston belde de politie van het ressort Latour, maar die verscheen niet. Het wachten moe ging de beller na om en bij een halfuur zelf naar de politiepost.

In die tussentijd kreeg hij een telefoontje dat de vermoedelijke rovers terug naar de plek waren gereden, nu in een zwarte Toyota Auris en op zijn jongere broer Clyde en een vriend, Jurmain Kamé hadden geschoten. Laatstgenoemde kreeg een in- en-uitschot aan zijn rechter kuitbeen. Hij is vrijdag ontslagen uit het ziekenhuis. Clyde Clemens ligt er nog. Wat nog meer wrevel wekt bij de familie is dat er geen behoorlijke aangifte door de politie van Latour is opgenomen, ondanks dat Winston Clemens tot tweemaal toe naar het station was gegaan.
[quads id=1]
De redactie heeft vrijdag contact opgenomen met het station Latour en aan de waarnemend ressortcommandant gevraagd waarom de familie niet is aangehoord. Medegedeelde werd dat de politie van Latour haar werk heeft afgerond en de zaak heeft overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Maar bij het bureau Nieuwe Haven vertelde de dienstdoende inspecteur dat er geen melding van het voorval is gedaan door het station Latour. De familie is heel boos dat zij van het kastje naar de muur wordt gestuurd.
Gerelateerde berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/09/15/video-2-mannen-neergeschoten-terwijl-auto-zaten/

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.