Anoniem: Ik moet kiezen tussen twee mannen

Ik ben Sandrina, ik ben in Suriname getrouwd met een ondernemer. Ik kan onze namen niet noemen want het kan zijn dat het iemand bekend voorkomt dus ik ga het verhaal een beetje anders vertellen.
[quads id=1]
We komen, als ik het zo mag zeggen, uit een goede familie. Ik niet hoor maar de familie van mijn man is een rijke ondernemers familie. Ik ben ook van een andere komaf als van mijn man, hij is al eerder getrouwd geweest, hij heeft met zijn ex geen kinderen. Ik denk ook dat het de reden is van hun scheiding. Inmiddels zijn onze kinderen al groot en ik ben met ze in buitenland gaan wonen voor verdere studie.

Mijn man heeft altijd alles voor mij bepaald. Hij is degene die ook vond dat ik met de kinderen weg moest gaan voor een betere opleiding. Ik vond het niet heel erg want de mentale mishandelingen en dagelijkse vernederingen kon ik niet meer aan. Hij behandelt me heel slecht. Maar ik hoefde nooit te werken en alles werd voor ons gedaan. Ook nu ik hier ben gaat het makkelijk. We leven ruim. Dus ik geef toe dat ik om financiële redenen nooit die stap heb durven nemen. En uit schande.

Mijn familie is trots op mij, want volgens hun heb ik het gemaakt. Ze zullen mij ook verstoten als ik ze vertel dat ik voor het eerst in mij leven echt verliefd ben. Op een jongeman hier waar we wonen. Mijn zoon weet het niet maar mijn dochter wel. Ze snapt het wel. Ze begrijpt waarom ik van Eric hou.
[quads id=1]
Hij is een man die veel liefde heeft voor mij en ik ook echt voor hem. Ik kan me niet eens meer indenken om zonder hem te zijn. Mijn zoon heeft ook hier een vriendin dus hij houdt zich niet echt bezig met mij. Mijn man is pas 1 keer hier geweest in die twee jaar. Ik heb ook het gevoel dat hij ook niet echt interesse heeft. Wij gaan wel met de vakanties naar Suriname.

Het leven met mijn man is al jaren niet goed, maar omdat ik hem altijd heb gehoorzaamd waren er nooit echt problemen. Nu pas zie ik dat het niet goed was. Omdat ik nu pas liefde leer kennen.

Maar moet ik mijn stabiele leven thuis laten voor een man die het niet breed heeft? Ik heb namelijk zelf ook helemaal niets. Mijn man heeft niet eens een eigen bankpas voor me gemaakt. Ik was echt een domme vrouw. Ik heb nooit voor mezelf gezorgd. Ik weet het. Maar omdat ik nooit wat heb gehad. Ben ik nooit gierig geweest voor zijn geld. Ik heb ook nooit eerder aan scheiden gedacht. Ik leefde voor de kinderen. Mijn dochter zegt dat ik haar vader niet zomaar moet laten, maar eerst mijn zaken moet regelen. Dus een bankrekening en geld en een goede advocaat.

Mijn vriend zegt dat het allemaal niet belangrijk is. Hij wil gewoon samen met mij zijn. En samen op ieuw beginnen. Wat moet ik doen? Voordat jullie mij uitschelden voor hoer en dat soort dingen. Mijn man en ik hebben al jaren geen omgang meer. Zo een relatie hebben wij. Een zakelijke relatie. Ik zorgde voor het huis, de kids en ik sta naast hem als vrouw als hij belangrijke afspraken heeft. Hij vindt mij prachtig en hij houdt ervan om met me te showen, maar een echt huwelijk hebben we eigenlijk nooit gehad. Al meer dan 19 jaar hoor.

Daarom voelt het niet als uitlopen. Maar toch is het niet eerlijk. Ik weet dat hij ook zijn vriendinnen heeft en dat maakt me niet eens verdrietig. Zo is ons huwelijk nu eenmaal. Altijd zo geweest. Mijn vraag: Moet ik kiezen voor de liefde of moet ik mijn man nooit laten en genieten van beide levens? Mijn vriend gaat dat toch ook niet willen. Maar ik moet kiezen voor wat het beste voor mij is. 19 jaar is niet niets.
[quads id=1]
Ik voel me ondanks alles toch schuldig. Alsof ik heb gefaald. Ik hoop van jullie goede adviezen te krijgen, dan kan ik het lezen samen met mijn dochter.

Gerelateerde berichten:

Anoniem: We zijn beiden vreemdgegaan. En hij wil nu scheiden.

Anoniem: Zal ik scheiden of niet? Suriname

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.