Video -Zoveel gaat Prinses Amalia verdienen als ze 18 wordt!

pr

In 2021 wordt prinses Amalia 18 jaar oud, ze zal dan prinses van Oranje worden en het bijbehorende salaris krijgen.

Ze zal ongeveer 1.500.000 gaan verdienen. Deze cijfers staan in de miljoenen nota. 263.000 van dit bedrag is voor haar personeel.


Willem Alexander zal volgend jaar ongeveer 142.000 vooruit gaan op zijn vorige salaris. Hij zal nu 5.548.000 per jaar gaan verdienen. Ook Beatrix gaat ongeveer 20.000 vooruit op haar vorige salaris.

Wat moeten ze hiervoor doen? Bekijk onderstaande video:Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Dit zijn de taken van de koning:

De taken van de Koning zijn vastgelegd in de Grondwet en andere wetten en in het ongeschreven staatsrecht. Formele taken van de Koning zijn onder meer:

-ondertekenen van wetten en Koninklijke besluiten;
-bekrachtigen van internationale verdragen;
-beëdiging van ministers en staatssecretarissen en van andere hoge functionarissen;
-ceremonieel voorzitterschap van de Raad van State;
-jaarlijks op de derde dinsdag van september uiteenzetten van het beleid dat de regering wil voeren (de Troonrede).

Naast deze formele taken heeft de Koning als staatshoofd een samenbindende, vertegenwoordigende en aanmoedigende rol. In dat kader legt de Koning bijvoorbeeld regelmatig werkbezoeken af in provincies en gemeenten. Ook bezoekt hij de eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk. En legt hij staatsbezoeken af aan andere landen. Verder ontvangt de Koning staatshoofden en regeringsleiders die een bezoek aan Nederland brengen en andere hoogwaardigheidsbekleders.

Is dit bijna 6 miljoen euro per jaar waard? Wat vinden jullie?