Oudste mens van 117 jaar overleden (buitenland)

Op Jamaica is de voor zover bekend oudste mens ter wereld overleden. Violet Mosse-Brown stierf gisteren na een kort ziekbed op 117-jarige leeftijd.

Violet Brown werd op 10 maart 1900 geboren. Ze werd eerder dit jaar uitgeroepen tot oudste wereldbewoner, nadat in Italië de tot dan toe oudste mens, Emma Morano, was overleden. De Italiaanse was ook 117, maar extra bijzonder omdat ze nog net geboren was in de negentiende eeuw.

Browns oudste zoon stierf dit voorjaar op 97-jarige leeftijd en gold als ’s werelds oudste kind met nog een levende ouder. In een interview zei mevrouw Brown eerder dit jaar dat ze het heerlijk vond om op haar veranda te zitten en te kijken naar voorbijgangers. Ze woonde haar hele leven in het huis waar ze was geboren.

Verder at ze graag vis, schapenvlees, koeienvoet, zoete aardappelen, mango’s en sinaasappels.

Browns opvolger als oudste wereldbewoner is de Japanse Nabi Tajima. Zij zag op 4 augustus 1900 het levenslicht en eet graag sushi.

Bekijk hier de video over haar: