Van Assen 1 van de 8 Surinaamse sporters met beurs

…komen de sporters maandelijks in aanmerking voor 625 US dollar. De Olympische scholarships lopen tot en met 31 augustus 2020….

De weg naar de Olympische Spelen 2020 in Tokio is een stuk makkelijker geworden voor Sunayna Wahi en Miguel van Assen (atletiek), Renzo Tjon A Joe, Evita Leter en Zuhayr Pigot (zwemmen), Jaïr Tjon En Fa (baanwielrennen), Tosh van Dijk (taekwondo) en Tosh van Dijk (badminton). Ze zijn namelijk in aanmerking gekomen voor Olympic Scholarships.
[quads id=1]
Het Surinaams Olympisch Comité (SOC) kreeg vrijdag het heugelijke nieuws vanuit Lausanne, Zwitserland waar het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is gezeteld. “Het SOC is zeer verheugd met deze toekenning”, aldus Dorcas Joedoleksono. Ze legt uit dat elk olympisch comité een lijst van sporters mocht indienen bij Olympic Solidarity. De kandidaten moesten voldoen aan de eisen van Olympic Solidarity en de International Federaties.
[quads id=1]
Volgens het schrijven van het IOC is de startdatum van de beurs 1 september en komen de sporters maandelijks in aanmerking voor 625 US dollar. De Olympische scholarships lopen tot en met 31 augustus 2020. De Olympische Spelen in Tokio duren van 24 juli tot en met 9 augustus 2020. “Het programma is ontwikkeld als een langetermijninvestering in een select aantal sporters”, stelt Olympic Solidarity. Duidelijk wordt gemaakt dat beurzen ingetrokken kunnen worden bij blessures, niet halen van de kwalificatie of persoonlijke redenen.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.