Video – 22 leerlingen komen om bij brand in school (Buitenland)

…,,Ik zag hun kleine handjes uit de geblakerde ramen steken. Ze schreeuwden om hulp, maar ik kon niks doen. Het vuur was te groot.”…

Een brand in een islamitische school in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur heeft vandaag tenminste 24 mensen het leven gekost. Volgens de brandweer zijn 22 scholieren, jongens in de leeftijd van dertien tot achttien jaar, en twee leraren in het vuur omgekomen. Zeven mensen zijn overgebracht naar het ziekenhuis, elf mensen werden gered.
[quads id=1]
De brand ontstond volgens de brandweer in de slaapvertrekken op de bovenste verdieping van het gebouw met drie verdiepingen, vermoedelijk door kortsluiting. De slaapzaal had slechts één deur, waardoor de scholieren ingesloten zaten. De meesten van hen zijn waarschijnlijk gestikt door het inademen van rook.

Een van de brandweerlieden, Soiman Jahid, laat weten aan de media dat ze de kinderen konden horen schreeuwen toen ze aankwamen bij de school. Een voorbijgangster beaamt dit. ,,Ik zag hun kleine handjes uit de geblakerde ramen steken. Ze schreeuwden om hulp, maar ik kon niks doen. Het vuur was te groot.”
[quads id=1]
De brandweerman vertelt dat ze op de slaapzaal dertien lichamen bovenop elkaar aantroffen in een hoek, nog acht lichamen in een andere hoek en een in het midden bij de trap. Dat zou erop wijzen dat de leerlingen in paniek massaal hadden geprobeerd te vluchten.

Bekijk hier de video erover (Let op video kan zeer schokkend overkomen):

Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.