Asha’s Travel zeer geschokt door statement van VKV Holidays NV

vkv

…het sterfgeval van zijn vader absoluut niets te maken heeft met de situatie waarin Kanhai verwikkeld is geraakt. “Kanhai vertelt alleen maar onwaarheden. ….

Shevien Soekhoe, zoon van wijlen Anandkoemar Soekhoe die directeur was van Asha’s Travel, is zeer geschokt met het statement van Vinesh Kanhai, directeur van het reisbureau VKV Holidays NV, ten aanzien van de oplichtingskwestie. In gesprek met Dagblad Suriname vertelt Soekhoe dat Asha’s Travel niet betrokken is bij de oplichting van VKV Holidays NV. Hij deelde eveneens mee dat het sterfgeval van zijn vader absoluut niets te maken heeft met de situatie waarin Kanhai verwikkeld is geraakt. “Kanhai vertelt alleen maar onwaarheden. Kanhai probeert Asha’s Travel door het slijk te halen”, gaf Soekhoe te kennen.
[quads id=1]
Soekhoe bevestigt dat er in het afgelopen jaar inderdaad een samenwerking heeft plaatsgevonden tussen VKV Holidays NV en Asha’s Travel. “Mijn vader was een IATA-reisagent en Kanhai had de medewerking van een IATA-reisagent nodig om zijn zaken te kunnen doen.” Dit is eveneens door Kanhai bevestigd. In het computersysteem waarvan Asha’s Travel gebruik maakt, had Kanhai vanwege de samenwerking ook toegang tot het bestand. “Er waren 2 accounts waarvan 1 door mijn vader werd beheerd en de andere door Kanhai. Op 4 maart 2017 kwam mijn vader te overlijden en op dezelfde dag zijn er heel wat tickets uitgeprint door Kanhai. Ik heb hem toen hiermee geconfronteerd en hij gaf te kennen dat mijn vader de borg van USD 10.000, die Kanhai had gegeven voor de samenwerking, nog bij zich had en hij daarom de tickets heeft uitgeprint.” Soekhoe vermoedt dat Kanhai de documenten heeft vervalst. “Hij ging ook na 4 maart 2017 door met het uitprinten van ‘papiertjes’ en dat gaf hij aan zijn klanten. Toen ik dit door had, heb ik hem terstond geblokkeerd op het account van Asha’s Travel.”

Bekijk hier de opsporing:

Soekhoe beklemtoont dat er geen sprake kan zijn dat Asha’s Travel de ticketkosten van de klanten van VKV Holidays NV heeft geïnd. “Als mijn vader dat geld had geïnd en meteen daarna de tickets had geannuleerd, zou Kanhai de annulering in het systeem kunnen waarnemen.” Soekhoe zegt zelfverzekerd dat hij tot nog toe niet heeft gemerkt dat de passagiers van Asha’s Travel gestrand zijn; de tickets van deze klanten zijn bovendien voorzien van een ticketnummer wat bij vele klanten van VKV Holidays NV niet het geval is. Uit de klachten die Dagblad Suriname binnen heeft gekregen van enkele benadeelde klanten, is daadwerkelijk geconstateerd dat de tickets die zij van Kanhai hebben ontvangen, geen ticketnummers bevatten.
[quads id=1]
Zonder een ticketnummer is het niet mogelijk dat een passagier een reis onderneemt. Soekhoe had niet verwacht dat deze samenwerking hem zo duur zou komen te staan.
Bron: DBS
Voorbeeldfoto willekeurig ticket
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.