Olietanker ramt voertuigen op Wijdenboschbrug

…De olietanker kwam tegen voertuigen aan die dezelfde rijrichting hadden en ook enkelen die in tegenovergestelde richting opreden….

Een olietanker,bestuurd door een chauffeur, heeft op woensdag 14 september veertien voertuigen op de Wijdenboschbrug geramd.

De politie van het Bureau Nieuwe Haven deed na de melding van het geval de plek aan.
[quads id=1]
De bestuurder verklaarde aan de politie dat hij vanuit Meerzorg richting Paramaribo reed. Op de top van de brug merkte hij op dat de remmen van het voertuig waren uitgevallen. Hij heeft er alles aan gedaan om het voertuig tot stilstand te brengen, wat niet lukte. De olietanker kwam tegen voertuigen aan die dezelfde rijrichting hadden en ook enkelen die in tegenovergestelde richting opreden.

De chauffeur heeft, om erger te voorkomen, bij de doorbraak van de brug het voertuig in de goot tot stilstand gebracht. Hij bleef ongedeerd. Een aantal voertuigen zijn aangereden waarvan enkelen zwaar zijn beschadigd.

Een bijrijder uit een der voertuigen die is aangereden, klaagde van pijn. Zij is per ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Haar gezondheidssituatie is stabiel.

De tanker was beladen met benzine. Volgens de bestuurder moest hij ergens in het Oosten de benzine leveren, echter was de plek reeds gesloten en moest hij met de volle lading terugkeren naar Paramaribo.

De autobestuurder is in het bezit van een geldig rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol. Overige documenten van het voertuig waaronder de keuring, zijn in orde.
[quads id=1]
Het voertuig is ter herkeuring in beslag genomen. De politie is bezig de schade rapporten ten aanzien van de voertuigen op te maken, die via de verzekering en het desbetreffend bedrijf afgehandeld zullen worden.

De olietanker is van een erkend bedrijf.
Bekijk hier de fotoreportage:
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.

Save