China schenkt nog eens 1000 woningen aan Suriname

…De huizen zullen in verschillende districten worden gebouwd. De afgelopen jaren zijn met ondersteuning van China volkswoningen gebouwd in onder meer Tout Lui Faut, Richelieu en Oldenburg….

China gaat nog eens duizend woningen in Suriname bouwen als onderdeel van het sociale woningbouwprogramma van de overheid. De woningen zijn een schenking van de Chinese regering waarmee een bedrag van vijftien miljoen US dollar gemoeid is. De overeenkomst is woensdag op het ministerie van Buitenlandse Zaken getekend door minister Yldiz Pollack-Beighle en de Chinese ambassadeur Zhang Jinxiong.

Volgens de diplomaat gaat het om voortzetting van een overeenkomst die de twee landen vorig jaar hebben gesloten. China had duizend woningen toegezegd en eerder zijn 350 gebouwd en opgeleverd. De huizen dragen bij aan verbetering van huisvesting in Suriname, meent de ambassadeur. De schenking onderstreept volgens hem eens te meer de goede vriendschappelijke relatie tussen Paramaribo en Beijing.
[quads id=1]
Minister Beighle voerde aan dat tijdens het recente werkbezoek van China’s onderminister van Buitenlandse Zaken aan Suriname het belang om de technische en economische samenwerking te versterken, werd benadrukt. Ze is ervan overtuigd dat met de ondertekening de technische en economische samenwerking meer inhoud krijgt en tot wederzijds voordeel zal zijn. De bewindsvrouw zei dat de schenking zal bijdragen aan het realiseren van de sociale agenda van de regering.

“Oplossing van het huisvestingsvraagstuk is essentieel voor sociale vooruitgang.” Drastische en robuuste maatregelen als onderdeel van een strategisch plan zijn noodzakelijk om het huisvestingsprobleem grondig aan te pakken. Adequate huisvesting is een van de prioriteiten in het meerjarenontwikkelingsplan. De huizen zullen in verschillende districten worden gebouwd. De afgelopen jaren zijn met ondersteuning van China volkswoningen gebouwd in onder meer Tout Lui Faut, Richelieu en Oldenburg.
[quads id=1]

Het moment waarop de woningbouwovereenkomst wordt getekend door minister Yldiz Pollack-Beighle en de Chinese ambassadeur Zhang Jinxiong. Foto: Stefano Tull

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.