Video – Vandaag flinke en zware storm in Nederland

…Luchthaven Schiphol heeft vanwege de ruige herfststorm een aantal start- en landingsbanen gesloten. KLM heeft uit voorzorg al zestig vluchten geschrapt….

In vier provincies is woensdag code oranje van kracht. Het verkeer op de weg en het spoor gaat hinder ondervinden van de eerste officiële herfststorm. In IJmuiden is windkracht 10 gemeten en is al een windstoot van 126 kilometer per uur waargenomen. Dat meldt Weerplaza. Daarmee is officieel sprake van een zware storm.

De storm, die wordt betiteld als de eerste herfststorm van het jaar vanwege de meteorologische herfst, houdt waarschijnlijk de hele ochtend en een goed deel van de middag aan.

De meeste overlast geven de zeer zware windstoten. Vooral in de kustprovincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Groningen en in het Wadden- en IJsselmeergebied gaat de storm naar verwachting overlast veroorzaken.

Inmiddels zijn al uit verschillende delen van het land meldingen van schade door de storm binnengekomen. Het gaat vooral om veel afgewaaide takken en omgevallen bomen. Veel bomen zitten nog in het blad waardoor ze veel wind vangen. Her en der zijn bomen ook op de weg gewaaid, soms met gevolgen voor het verkeer. Veel bomen moesten van de wegen verwijderd worden.

Luchthaven Schiphol heeft vanwege de ruige herfststorm een aantal start- en landingsbanen gesloten. Zo is de Polderbaan niet te gebruiken door de dwarswinden. De luchtverkeersleiding spreekt van een forse beperking die zeker gaat leiden tot vertragingen.
[quads id=1]
Hoofdgebruiker KLM heeft uit voorzorg al zestig vluchten geschrapt. Het gaat om vluchten binnen Europa. Intercontinentale vluchten gaan wel door. Schiphol vraagt reizigers contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappijen voor actuele informatie.

Ook de NS laat woensdag minder intercity’s op het traject Den Helder – Zaandam rijden. Spoorbeheerder Prorail heeft maatregelen genomen om overlast door de storm te voorkomen. “Sommige problemen, bijvoorbeeld door omvallende bomen, kan je eigenlijk niet voorkomen”, legt zegsman Jaap Eikelboom uit. “Maar we houden woensdag wel extra storingsploegen paraat op risicoplekken. En we hebben speciale locomotieven klaar staan, zodat treinstellen snel kunnen worden weggesleept als zij door de storm uitvallen.”
Bekijk hier de video:
[quads id=1]

Bron: Nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.

Save