Surinaamse verloskundige Marilva Plet heeft orkaan Irma overleeft

… “Mensen gilden het uit vooral toen een deel van het ziekenhuis begon te lekken en het dak er gedeeltelijk afvloog.”…

“Ik hoorde stenen tegen mijn deur en ramen. Mijn dak vloog gedeeltelijk weg en er stroomde water mijn huis binnen. Ik probeerde het met dikke dekens tegen te houden.” Dit is het relaas van de Surinaamse verloskundige Marilva Plet, die al acht jaar woont en werkt op het eiland Sint Maarten.
[quads id=1]
Het is vandaag precies een week geleden dat orkaan Irma het leven op het eiland van het ene op het andere moment vrijwel stilgelegd heeft. Plet vertelt dat het haar, met God aan haar zijde, is gelukt de orkaan te ‘overwinnen’. “Ik was geen moment bang. Dank zij God ben ik er goed van afgekomen.”

Hoewel zij zegt dat het er nu niet rooskleurig uit ziet op het eiland vertrouwt zij op de zekerheid en de ondersteuning die zij krijgt vanuit haar werk. “Het ziet er voor mij niet slecht uit. Ik ben niet bang.” Haar baan als verloskundige in het Sint Maarten Medical Center is gegarandeerd.

Plet put veel kracht uit haar geloof. “Ik klamp me vast aan de Heer. Dat heb ik gedaan gedurende de hele storm.” Zij vertelt over haar overweldigende ervaring met Irma. “Mensen gilden het uit vooral toen een deel van het ziekenhuis begon te lekken en het dak er gedeeltelijk afvloog.”
[quads id=1]

(Samen met haar collega’s in het ziekenhuis op Sint Maarten)

Zij treurt mee met collega’s die bezittingen kwijt zijn. Plet werkt met meer dan tien landgenoten in het ziekenhuis. Zij zegt dat de schade voor veel Surinamers beperkt is gebleven.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.

Save