Ontsnapte gevangenen plegen meerdere berovingen

politie Paramaribo

…Zij namen de kans het cellenhuis te verlaten en keerden onopgemerkt terug in de cel na een beroving in de omgeving te hebben gepleegd….

Uit politieonderzoeken van ten minste drie recente berovingen blijkt dat er verdachten in beeld zijn gebracht die momenteel in een cellenhuis te Paramaribo zijn ingesloten. Onderzoek heeft verder uitgewezen dat ten minste drie arrestanten, na de dienstovername, via een door hun gebaande weg het cellenhuis uitgaan. Na enkele uren betreden zij onopgemerkt via dezelfde weg het cellenhuis.
[quads id=1]
Nadat bleek dat de drie arrestanten betrokken zijn geweest bij de berovingen, is er in het betreffende cellenhuis een onderzoek ingesteld. De onderzoekende afdeling heeft samen met de Forensische Opsporing van de politie een reconstructie gepleegd.

Uit het voorlopige onderzoek en de reconstructie van de politie is een mogelijke beschrijving gegeven over de vluchtweg van deze arrestanten.

De arrestanten worden bij elke dienstwisseling geteld door dienstdoende wetsdienaren. Hierna worden zij in de gelegenheid gesteld om zich te baden, waarna zij zich in de gang van het cellenhuis voor enige tijd vrij mogen bewegen. Van deze dagelijkse handeling, hebben de drie arrestanten op de één of andere manier een vluchtweg via de deur die leidt naar de ruimte om te luchten, geconstrueerd. Zij namen de kans het cellenhuis te verlaten en keerden onopgemerkt terug in de cel na een beroving in de omgeving te hebben gepleegd.  Het vermoeden bestaat dat de arrestanten in contact hebben gestaan met nog niet aangehouden kompanen.
[quads id=1]
Vooralsnog is er niet gebleken dat dienstdoende wetsdienaren hand- en spandiensten hebben verleend aan deze arrestanten. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.