Hoofd Personeelszaken BIZA, Anne Irodikromo, voorlopig op vrije voeten

China Suriname

…voor terugkeer naar Suriname, pleegde zij diefstal in een juwelierszaak. Zij werd aangehouden en ingesloten….

De voorlopige inverzekeringstelling van Anne Irodikromo, hoofd Personeelszaken bij Binnenlandse Zaken, is door de Chinese justitie opgeheven. Zij mag China voorlopig echter niet verlaten, totdat het politieonderzoek is afgerond. Dat bevestigt de Chinese ambassade in Paramaribo tegenover de Ware Tijd.
[quads id=1]
De ambtenaar ging vorige maand voor een training naar Changsha, in de provincie Hunan. Na afronding van de cursus en daags voor terugkeer naar Suriname, pleegde zij diefstal in een juwelierszaak. Zij werd aangehouden en ingesloten.

“Zij is niet meer onder arrest. De aanhouding van betrokkene is opgeheven en ze verblijft voorlopig nog in het trainingscentrum. Zij mag China niet verlaten totdat het politieonderzoek in deze zaak is afgerond”, zegt een functionaris van de Chinese ambassade. Zodra het onderzoek officieel is afgerond en de Chinese regering daarvan op de hoogte is gesteld zal Irodikromo zeer waarschijnlijk na een scherpe reprimande naar Suriname mogen terugkeren.

De diplomaat benadrukt dat het incident geen negatieve gevolgen zal hebben voor de verschillende uitwisselingsprogramma’s tussen Suriname en China. “Dit is het enige negatieve geval. Wij zijn ervan overtuigd dat de meerderheid van de Surinamers die naar China vertrekken, met goede bedoelingen gaan en profijt hebben van de trainingen. De Surinamers die worden gestuurd voor trainingen naar China zijn eerlijke mensen. Dit was slechts een geïsoleerd geval”, aldus de diplomaat.
[quads id=1]
Dit jaar alleen hebben al meer dan 300 Surinaamse staatsburgers deelgenomen aan trainingen, workshops en seminars in China. Het ministerie van Buitenlandse Zaken had naar aanleiding van het incident laten weten dat voortaan strengere selectiecriteria zullen worden gehanteerd bij het sturen van ambtenaren naar cursussen en andere activiteiten in het Aziatische land.

(Foto binnengekomen via Facebook)

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.

Save