Komende week besprekingen omtrent verruiming schooltijden

valies Suriname

…om de werktijden van leerkrachten te stellen op zeven uur ’s morgens tot drie uur ’s middags. ...

Het bestuur van de Katholieke Onderwijzers Bond (KOB) zal komende week met de leiding van het Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs om de tafel zitten voor formeel overleg over verruiming van schooltijden. De voorzitter van het pas gekozen bondsbestuur, Bernice Terbeek-Barron, zegt dat er hierover al informeel is gesproken. Meer wil ze op dit moment niet zeggen.
[quads id=1]
Het RKBO heeft zijn schoolleiders officieel per brief gemeld dat het de scholen wil openhouden tot drie uur. De voorzitter van de Bond van Leraren en de Associatie van Leerkrachten in Suriname, Wilgo Valies, heeft het thema verruiming van schooltijden woensdag op een algemene ledenvergadering aangesneden. Hij noemde dit als een van de zaken die wijst op confrontatie tussen het ministerie en de vakbonden.

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux, liet echter via het Nationaal Informatie Instituut weten niet op de hoogte te zijn hiervan. Hij zegt dat zo een maatregel in samenspraak met het ministerie genomen moet worden. De bewindsman stelt dat Valies eerst moet verifiëren bij het ministerie alvorens iets te roepen.
[quads id=1]
De verruiming van de schooltijden is gestoeld op een huishoudelijk reglement van 1973 om de werktijden van leerkrachten te stellen op zeven uur ’s morgens tot drie uur ’s middags. In 2015 was het verruimen van de schooltijden al ter sprake gebracht door de toenmalige onderwijsminister Ashwin Adhin. Toen vond de leiding dat er in vergelijking met de regio te weinig effectieve lesuren zijn.

Gerelateerde berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/09/07/schooltijden-voortaan-tot-3-uur/

https://www.familienieuws.com/2017/09/07/meer-informatie-omtrent-spoedvergadering-tussen-leerkrachten-en-bvlals/

 

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.