Video – Orkaan Irma eist al levens in Florida

De orkaan Irma heeft zondagmorgen rond tien over 8 (Surinaamse tijd) de archipel Florida Keys bereikt. Dit meldt het National Hurricane Center in Miami. Het oog van de storm bevindt zich boven Key West, de uiterste, zuidwestelijke punt van de eilandengroep bij het vasteland van de staat Florida.
[quads id=1]
Inmiddels geldt voor Miami Beach ook een tornado-alarm, zo werd bekendgemaakt bij CNN. Al zeshonderdduizend huishoudens zouden zonder stroom zitten. Verkeersongelukken door het slechte weer in Florida hebben al aan minstens drie mensen het leven gekost, zo meldt nieuwszender ABC.

In Monroe County verongelukte een man toen hij de macht over het stuur van zijn vrachtwagen verloor. Ook de twee andere doden vielen in het verkeer. Volgens een vertegenwoordiger van de federale agentschap voor rampenbestrijding FEMA is de route van Irma het slechts denkbare scenario voor de Florida Keys, Monroe County en de westkust van Florida.

Florida zet zich al dagen schrap voor Irma. De orkaan heeft een van de grootste evacuatieoperaties in de geschiedenis van de Verenigde Staten teweeg gebracht. Meer dan zes miljoen mensen zijn opgeroepen om de regio te verlaten.
[quads id=1]
Nadat Irma eerder al voor zeker 22 doden en zware verwoesting zorgde op de Bovenwindse Eilanden en op Cuba is de verwachting nu dat vooral de westkust van Florida geraakt zal worden, waaronder de grote stad Tampa.

Inmiddels heeft Irma, die eerder als orkaan van de zwaarste categorie Sint Maarten zeer zwaar trof, weer de vierde categorie bereikt met windsnelheden tot 210 kilometer per uur.

Tussen Fort Myers en Tampa moeten de achtergebleven bewoners zich volgens de meteorologen voorbereiden op vloedgolven van 4,5 meter hoog.

De National Weather Service in het zuidelijke Key West laat aan de inwoners van Florida geen twijfel bestaan over de impact die deze storm kan hebben: “Onderneem nu actie om je leven te beschermen. Dit is een extreem gevaarlijke en levensbedreigende situatie”.

Het National Hurricane Center vreest bovendien voor overstromingen en modderstromen. Florida moet rekening houden met meer dan 60 centimeter regenval.

Zo’n tweeduizend vluchten zijn uitgesteld. Afgelopen nacht hebben duizenden al hun toevlucht gezocht in schuilplaatsen in afwachting van de komst van de orkaan.

Bekijk hier een video met de eerste verschrikkelijke beelden:

Bekijk video hieronder als je live mee wilt kijken:

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.