Video – Oceaan bij Bahama’s is helemaal weg door orkaan Irma

Ongelofelijk, maar waar. Orkaan Irma is zo krachtig dat het de oceaan heeft ‘weggezogen’ van stranden op de Bahama’s.

“Waar is de oceaan?”, vragen ongeruste bewoners zich af op Long Island, terwijl ze verdwaasd wandelen op de zeebodem waar normaal water zou moeten zijn. En nu is daar droog land, zo ver het oog reikt.

Angela Fritz, atmosferische wetenschapster en weervrouw van The Washington Post bevestigt dat het fenomeen echt is. Het komt enkel voor bij extreem krachtige orkanen zoals Irma. Intussen passeerde die orkaan ten zuiden van het eiland op de Bahama’s.
[quads id=1]
“De storm is zo sterk dat het de vorm van een oceaan kan veranderen”, vertelt ze. “Orkaan Irma is in feite zo krachtig en de druk is zo laag, vooral in het oog van de storm, dat de orkaan water uit de omgeving in de kern zuigt.”

Wayne Neely, weerman bij het Bahamas’ Department of Meteorology waarschuwde op zijn beurt de inwoners van Long Island en Exuma om voorzichtig te zijn als het waterpeil terug zijn normale niveau bereikt.

Hoewel het ‘verdwijnen’ van de oceaan ook voorkomt bij tsunami’s, is het terugtrekken van het water hier geen teken dat er een tsunami komt. “Het water zal terugkeren, maar niet met grote kracht”, legt Fritz uit.

Bekijk hier de video:
[quads id=1]

Bekijk hier de video van orkaan Irma op de Bahama’s

Bron: demorgen.be
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.