Video – Iwan IJzer uit Amsterdam zit vast op Sint-Maarten

…Intussen komt de volgende orkaan dichterbij. Jose zal vandaag naar verwachting rond 18.00 uur (middernacht Nederlandse tijd) langs het noorden van Sint-Maarten trekken….

Voor velen is Sint-Maarten is een tropisch stukje Nederland. Zon, zee, strand: The Friendly Island is voor veel mensen een paradijs. Maar nu is alles anders. Orkaan Irma heeft gebouwen en infrastructuur verwoest. Hotels waar tot vorige week nog mensen hun vakantie doorbrachten, zijn karkassen geworden.
[quads id=1]
Drie dagen na de verwoestingen door orkaan Irma ligt het leven op Sint-Maarten nog stil. Er is sporadisch contact. Elektriciteit en stromend water zijn niet beschikbaar. Nederlandse militairen patrouilleren op het eiland, maar op veel plaatsen zijn ze nog niet geweest.

Intussen komt de volgende orkaan dichterbij. Jose zal vandaag naar verwachting rond 18.00 uur (middernacht Nederlandse tijd) langs het noorden van Sint-Maarten trekken.

Naast de duizenden bewoners zijn er nog verschillende Nederlandse toeristen op het eiland. De meesten van hen willen het liefst zo snel mogelijk geëvacueerd worden.

Iwan IJzer uit Amsterdam is een van hen. Hij heeft tegenstrijdige berichten gekregen over mogelijke evacuaties en heeft een video gemaakt van zijn schuilplaats in een resort. Daar zitten tientallen mensen. “Het is op dit moment bloedheet in de slaapzaal, omdat de airco is uitgevallen. De toiletten kunnen ook niet meer doorgespoeld worden.”

IJzer vertelt dat ze op deze plek nog geluk hebben. “Er zijn andere plaatsen waar het lijkt alsof er een bom is ontploft, daar is niks van over.”

Bekijk deze indrukwekkende beelden van voor en na de orkaan. Iwan IJzer filmde de schade in het resort waar hij tot woensdag vakantie vierde. Kamers liggen vol puin en palmbomen in de tuin zijn als luciferhoutjes afgebroken.

Bekijk hier de video:

Hij heeft ook een video gemaakt van zijn schuilplaats in het hotel.
[quads id=1]

Bron: NOS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.