Video – Tsunami waarschuwing Mexico na zware aardbeving

Mexico is vrijdagochtend vroeg opgeschrikt door een zware aardbeving met een kracht van 8.1 op de Schaal van Richter. Het epicentrum lag in de zuidelijke deelstaat Chiapas. Ook in Mexico-stad wiegden hoge gebouwen heen en weer. Er zijn zeker vijf doden gevallen, onder wie twee kinderen.
[quads id=1]
Het hoofd van de burgerbescherming Luis Felipe Puente, waarschuwde mensen aan de kust voor een tsunami. In de hoofdstad lijkt het, ondanks de enorme kracht van de beving, mee te vallen met schades. In oude centrale wijken van de stad zoals Doctores zouden enkele gebouwen op instorten staan. Ook is het licht uitgevallen in sommige buurten. In metro-stations zijn scheuren in de vloer waargenomen. Maar helikoptervluchten boven de stad hebben voorlopig geen grote schade waargenomen.

,,Wat een schrik’’, zegt Victoria, terwijl ze met haar hondje in een nachtpon naar buiten is gerend in de Mexicaanse hoofdstad. In de oude stadsdelen van Mexico-Stad, die is gebouwd op een slappe meer bodem, kwamen veel mensen in alle haast de straat op.
[quads id=1]
,,Ik was buiten in een cafeetje en hoorde het aardbevingsalarm’’, vertelt de Nederlander Hans van den Bongard. Hij zat baseball te kijken op een terrasje bij zijn favoriete Italiaan in de wijk Condesa. ,,Viel mee’’, zegt de Limburger nuchter. Toch is het de sterkste beving in de miljoenenstad sinds de grote aardbeving van 1985.

Of de beving rond het epicentrum in Chiapas wel voor grotere schade of slachtoffers heeft gezorgd, moet nog blijken. Mexicaanse media zoeken nog naar informatie. De beving werd sterk gevoeld tot in Guatemala. Ook is er gelijk een tsunami-alarm afgegeven langs de Mexicaanse zuidkust.

De Nederlander Laurens Schönigh kwam met de schrik vrij in zijn appartement in Mexico-Stad. ,,Goed gebouwd dit ding, maar alles ging op en neer’’, zegt hij in een whatsapp-groepje van voetballende Nederlanders ‘Naranja Mecanica’ in Mexico-Stad.

Koningin Maxima bezoekt de stad uit hoofde van haar functie als VN-adviseur

Op het vliegveld van Mexico-Stad wordt glasschade gemeld. Men is verdacht op naschokken. Koningin Maxima bezocht de stad gisteren, om daar werk te doen voor de Verenigde Naties.

Bekijk hier de video erover:

Bekijk onderstaande video’s waarop mensen worden verrast door de aardbeving:


[quads id=1]

Bron: Telefgraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.