Video – Rotterdamse studente bereikt eindelijk haar vader die in St. Maarten zit

…”Nat geregend, maar veilig en dat is het belangrijkste. Volgens mijn vader is mijn broertje nog steeds bang. Hij is ontzettend onder de indruk, want hij is nog erg klein.”…

Na tientallen pogingen lukte het de Rotterdamse studente Heidy voor het eerst haar vader op het zwaar getroffen Sint-Maarten aan de telefoon te krijgen. “Ze zijn veilig”, vertelt Heidy met tranen in haar ogen. “Nat geregend, maar veilig en dat is het belangrijkste. Volgens mijn vader is mijn broertje nog steeds bang. Hij is ontzettend onder de indruk, want hij is nog erg klein.”
[quads id=1]
Heidy kwam een aantal jaar geleden vanuit Sint-Maarten naar Rotterdam om hier te studeren. Ondanks de situatie op Sint-Maarten ging ze donderdag gewoon naar colleges van de Hogeschool InHolland. “Ik dacht dat school me wat afleiding zou bezorgen, maar ik kon me totaal niet focussen.”

De gemeenschap van Sint-Maarten in Rotterdam is volgens Heidy bijzonder hecht. “We staan continue met elkaar in contact op updates te geven.”

“Ik ga nu andere nummers van vrienden naar mijn vader sturen”, vervolgt Heidy. “Wellicht kan hij wel met ze in contact komen om te checken of ze veilig zijn.” Er was donderdagmiddag nog steeds niets bekend over mogelijke slachtoffers op het Nederlandse deel Sint-Maarten, nadat het eiland woensdag werd getroffen door orkaan Irma. Er zijn helaas toch doden gevallen.

Bekijk hier de video waarop Heidy haar vader spreekt:
[quads id=1]

Bekijk hier nog een video die laat zien hoe verschrikkelijk de orkaan was op Sint Maarten: (let op: video heeft schokkende beelden)

Bron: rijnmond.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.