Mensen op Sint Maarten moeten gewaarschuwd worden voor nieuwe orkaan!

Op Sint-Maarten zijn plunderingen geweest. Dat bevestigt luitenant-ter-zee Egbert Stoel op NPO Radio 1. Hij is vanaf het Maritiem Hoofdkwartier op Curaçao betrokken bij de noodhulp.

„Het openbaar bestuur heeft nog geen grip op wat er gebeurt”, zei Stoel. Vooral het gebrek aan communicatie maakt de situatie moeilijk. Hij kon niet bevestigen dat er mensen met wapens rondlopen zoals door sommige eilandbewoners is gemeld.
[quads id=1]
De nadering van orkaan José kan voor problemen zorgen en de hulpwerkzaamheden bemoeilijken. Als de orkaan Sint-Maarten aandoet zullen de marineschepen uit de buurt van het eiland moeten zijn. „De schepen moeten uit het pad van de orkaan blijven”, zei Stoel.

Doordat de communicatiemiddelen op Sint-Maarten nog maar nauwelijks functioneren, weet waarschijnlijk niet iedereen op het eiland dat nóg een orkaan in aantocht is. José, inmiddels een orkaan van de vierde categorie, trekt in de nacht van zaterdag op zondag (lokale tijd) langs het eiland.

„We proberen het zo veel mogelijk rond te vertellen”, citeert het Rode Kruis rampencoördinator Hugo Rafaela, die op het eiland is. Ook de marine licht zoveel mogelijk mensen in. Commandant André van der Kamp van marineschip Zr. Ms. Zeeland liet via Twitter weten dat militairen met een snelle boot, een zogeheten FRISC, naar afgelegen gebieden gaan om mensen te waarschuwen en een adreslijst met alle schuilplaatsen erop te overhandigen.

Het Amerikaanse National Hurricane Center noemt José „een extreem gevaarlijke orkaan.”
Onderstaande beelden zouden plunderingen op Sint-Maarten laten zien. Ooggetuigen spreken van een onveilige situatie op het eiland na orkaan Irma.
[quads id=1]

Bron: Telefgraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.