Meer informatie omtrent spoedvergadering tussen leerkrachten en BvL/ALS

...worden alle toelagen, voorzieningen en overuren van de leraren geschrapt per 1 oktober 2017. Ook verruiming van de werktijden naar 15:00 uur ligt in het verschiet…

De Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben gisteren een spoedvergadering belegd in Stichting Mata Gauri ten aanzien van de intimiderende handelingen van de overheid naar de leraren toe. Ter preventie van eventuele onderwijsstakingen in het komend schooljaar heeft de regering enkele snode plannen in voorbereiding.
[quads id=1]
Zo is er een grootscheepse mutatie gepland voor alle leraren die in het afgelopen schooljaar strijd hebben geleverd. Daarnaast worden alle toelagen, voorzieningen en overuren van de leraren geschrapt per 1 oktober 2017. Ook verruiming van de werktijden naar 15:00 uur ligt in het verschiet. Dit deelde vakbondsleider Wilgo Valies tijdens de persconferentie mee.

“Er zijn zelfs plannen om de leraren door te laten werken tot 15:00 uur! De werktijden zullen dus ook aangepast worden. Voorheen was de urenkorting van de leraren bedoeld om binnen de beschikbare periode het werk te kunnen doen, maar dit is nu ingetrokken.” Volgens Valies heeft BvL/ALS op eigen houtje inzage kunnen krijgen hierover. “Formeel heeft de overheid dit niet aan ons aangegeven.” De vakbondsleider vraagt zich af of de regering wel beseft onder welke klimatologische omstandigheden de leraren moeten werken. “De lokalen zijn bloedheet! De situatie van 07:00 uur tot en met 13:00 uur was al niet rooskleurig.” Op de spoedbijeenkomst van BvL/ALS hebben de leraren reeds besloten om deze vorm van onheil nimmer te omarmen.

“De overheid is stelselmatig bezig om de BvL/ALS uit te schakelen; de regering heeft de neiging om aan de grondrechten van de burgers te komen. Maar wij zullen nooit stilzitten, ongeacht welke regering aan de macht is!” Naar zeggen van Valies bewandelt de onderwijsminister, Robert Peneux, nog steeds het pad van confrontatie. “De minister heeft geen belangstelling voor overleg; logica geldt niet voor mensen die machtswellustig zijn.”
[quads id=1]
Sedert 10 mei 2017 heeft er geen onderhandelingen meer plaatsgevonden tussen de betrokkenen. “In plaats van overleg worden er nu maatregelen getroffen! Maar wij zullen ook alles in het werk stellen, zodat de regering afblijft van de rechten van onze leerkrachten!”

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/09/07/schooltijden-voortaan-tot-3-uur/

Bron: DBS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.