Video – Het gemak van een drive-through beri

…even snel ‘langsrijden’ zonder zich eerst te moeten verkleden. Ze kunnen in principe in hun pyjama in de auto blijven zitten en ‘langsrijden’….

U wordt verwacht op de begrafenis van uw naaste buurman, kennis of familielid, maar eigenlijk heeft u geen tijd. Geen probleem. In bepaalde landen kunt u de laatste eer aan iemand bewijzen zonder daarvoor uit de auto te komen.

De zogenaamde ‘drive-through viewings’ komen steeds meer in opmars. Een overledene wordt opgebaard in een soort McDrive-loket waar je in je auto in alle rust langs kunt rijden.
[quads id=1]
De dienst is vooral gericht op mensen die niet mobiel zijn als gevolg van ouderdom of lichamelijke handicap. En aangezien een begrafenisceremonie vaak overdag plaatsvindt kunnen degenen die druk zijn op het werk, of met iets anders, even snel ‘langsrijden’ zonder zich eerst te moeten verkleden. Ze kunnen in principe in hun pyjama in de auto blijven zitten en ‘langsrijden’.

Begrafenissen kunnen voor ouderen en mensen rolstoelen heel erg lastig zijn. Daardoor kiezen ze er vaak voor om niet aanwezig te zijn. Maar met de nieuwe dienst kunnen degenen die anders thuis blijven toch ernaartoe gaan en afscheid nemen van vrienden en familie.

Wil je soms even snel het condoleance register tekenen op een beri zonder dat je de dienst wilt bijwonen? Dan is deze nieuwe uitvinding wel een uitkomst voor jou.
[quads id=1]
Wat denken jullie, zal deze manier van afscheid nemen ook aanslaan in Suriname? Zijn onze begraafplaatsen überhaupt toegankelijk voor mensen in een rolstoel?

In Amerika doen begrafenisondernemers het al een tijdje op deze manier. Bekijk hier de video van 1 van deze ondernemers:

Bron: HP de tijd

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.